Nincs menekvés, kis lazítás után visszatér az őrült kánilkula: térképen a várható időjárás

HelloVidék   
  Megosztom
Nincs menekvés, kis lazítás után visszatér az őrült kánilkula: térképen a várható időjárás

Pár napos pihenő után mától ismét visszatér a kánikula, és a száraz idő nem tágít a hétvégén sem. DE lássuk akkor, milyen napok várnak ránk!

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken sok napsütésre számíthatunk, legfeljebb vékony fátyolfelhők szűrhetik csak időnként a napfényt. Csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton időnként élénk lesz a délies szél. Délutánra 28 és 34 fok közé melegszik a levegő.

Szombaton továbbra is csak vékony fátyolfelhők lehetnek az égen, sok napsütés várható, csapadékra nem kell számítani. A Dunántúlon, ezen belül is főként nyugaton, északnyugaton többfelé élénk lesz a délies szél. Tovább melegszik a levegő, a hajnali 11-21 fokot követően délután 31 és 36 fok közötti maximumokat mérhetünk.

Vasárnap tovább fokozódik a kánikula, a legmelegebb órákban 33-38 fokra számíthatunk. Sok napsütésre van kilátás, de késő délután nyugaton északnyugaton egy hidegfront hatására helyenként kialakulhat zápor, zivatar. Napközben mérsékelt lesz a légmozgás, majd este északnyugaton és nyugaton az északnyugatira forduló szél támadhat fel.

Hétfőn egy száraz hidegfront hatására sokfelé élénk, nyugaton és néhol északkeleten erős lesz az északias szél. Ez a hidegfront csak kevés helyre hozhat záport, zivatart, és sokfelé továbbra is napos időben lesz részünk. Nyugaton és északnyugaton 27-30, máshol 31-36 fokot mutathatnak a hőmérők a legmelegebb órákban. Kedden többfelé szeles időre van kilátás, a napos időszakok mellett elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Ezen a napon 28-34 fok közé melegedhet a levegő.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kánikula

időjárás

előrejelzés