Lehüléssel köszönt be az ősz: ez az országrész hamarosan fellélegezhet, jön az eső is

HelloVidék   
  Megosztom
Lehüléssel köszönt be az ősz: ez az országrész hamarosan fellélegezhet, jön az eső is

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap már búcsút intünk a nyárnak, hétfőre ősziesebb fordulatot vesz időjárásunk, igaz, ezen a napon keleten még elérhetjük a 30-32 fokot. Nagy lesz a kontraszt, mert a dunántúli régiókban mindössze 20 fok körül fog alakulni a hőmérséklet, így rég nem érzett érzés törhet majd ránk, még az is elképzelhető, hogy egy picit fázni fogunk.


 

Az időkép előrejezése szerint szombaton sokfelé számíthatunk napos időre, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből helyenként zápor, zivatar átmeneti jelleggel kialakulhat. Több tájegységünkön is élénk lesz a déli, délkeleti szél. Hajnalra délnyugaton foltokban pára, köd képződhet. A csúcshőmérséklet 28 és 34 fok között alakul.

Vasárnap kezdetben sok napsütésre számíthatunk, majd délután nyugat-délnyugat felől egyre többfelé megnövekszik a felhőzet, északkeleten és keleten maradhat naposabb az idő. Futó zápor, esetleg zivatar csak elszórtan fordulhat elő. Élénk, erős lesz a déli, délkeleti szél. A legmelegebb órákban 29-34 fokot mutathatnak a hőmérők.

A jelenlegi számítások szerint hétfőn és kedden egy sekély ciklon alakíthatja időjárásunkat, emiatt többfelé várható ismétlődő jelleggel zápor, zivatar, illetve kiadósabb eső is érkezhet több tájegységünkre. Sokfelé szeles időben lesz részünk mindkét napon.

Kedden már csak 20-27 fokra van kilátás a délutáni órákban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

kánikula

eső