Hihetetlen, de pár nap és indulhat a fűtési szezon: sarkvidéki hideg hoz óriási változást

24.hu   
  Megosztom
Hihetetlen, de pár nap és indulhat a fűtési szezon: sarkvidéki hideg hoz óriási változást

Nyugatról egyre jelentősebb csapadék érkezik, a következő napokban sarkvidéki eredetű légtömegek érik el térségünket, hétvégére a napi átlaghőmérséklet nyugaton kevéssel haladja majd meg a 10 fokot - nyilatkozta a 24.hu-nak Molnár László, meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.


 


 

Már csütörtöktől óriási változás áll be az időjárásunkban - közölte Molnár László, meteorológus, a Kiderül.hu munkatársa.

Nyugatról egyre jelentősebb csapadék érkezik, a következő napokban sarkvidéki eredetű légtömegek érik el térségünket, hétvégére a napi átlaghőmérséklet nyugaton kevéssel haladja majd meg a 10 fokot

– nyilatkozta a 24.hu-nak, majd hozzátette: kissé kisarkítva

Extrém mennyiség ez szeptember elején, biztosan áradásokhoz vezet az érintett területeken, és a magyar folyókat is érinti, a meteorológus szerint jelenleg 50 százalék az esély arra, hogy nagy árhullám érje el a Duna hazai szakaszát. A beáramló hideg levegő, a napokig felhős ég és a csapadék Magyarországon jelentős lehűlést eredményez:

A fűtés 15 fok alatti középhőmérsékletnél aktuális, és nyilván csak feltételes módban értendő, ám a hűvös, nedves idő napokig eltart, a falak is jó eséllyel elveszítik hőtartalékaikat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

sarkvidéki hideg