Ilyen házakban élnek a magyar vidék milliárdosai: itt a top 5-ös lista!

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen házakban élnek a magyar vidék milliárdosai: itt a top 5-ös lista!

Ha azt gondolnánk, hogy az elmúlt évek lakáspiaci áremelkedése túl drágává tette a lakóingatlanokat, valószínűleg nem láttuk még azt az 5 vidéki házat, vagy talán jobb megnevezéssel élve luxusvillát, kastélyt, illetve birtokot, amik a jelenlegi hirdetések alapján a legdrágábbak az országban. A hirdetéseket böngészve abban biztosak lehetünk, hogy a jelenlegi "legdrágábbak listáján" még az utolsó ház megvásárlására is többet kell gyűjtenünk, mint 1 milliárd forint.

A vidéki nagyvárosokban is élénk a lakáspiaci kereslet, a gyermekes háztartások számára megfelelő 60-70 négyzetméteres használt lakások kínálati ára a különböző megyeszékhelyeken 10-25 millió forint között mozgott október elején. A legolcsóbban Salgótarjánban, Kaposváron és Miskolcon lehet lakáshoz jutni, itt 10-14,7 millió forintból jött ki egy 60-70 négyzetméteres lakás. A legdrágább megyeszékhelyek között Debrecen, Győr és Székesfehérvár van, ezekben a városokban 20,5-25 millió forintba kerülnek a szóban forgó lakások, a hirdetések alapján. Ezek persze csak az átlagos értékekek, vannak ugyanis olyan ingatlanok, ahol a kínálati árból 50 normál méretű családi ház biztosan kijönne.

A legnagyobb hirdetőoldalak ingatlankínálatából szemezgetve néztük meg, hogy melyek azok a vidéki házak, kúriák, birtokok, üdülők amiket jelenleg a legdrágábban kínálnak eladásra. A Duna House, ingatlan.com, Otthon Centrum és Otthontérkép hirdetéseiből az első 5 legmagasabb árú ingatlant kiválasztva, a "legdrágábbak listáján" az utolsó helyen álló ház ára is jócskán meghaladta az 1 milliárd forintot.

Az eladó vidéki birtokokat szemügyre véve, talán nem okoz nagy meglepetést, hogy a Balaton-parti településeken több olyan is van, amely jelenleg a legdrágábbak egyikének számít a hirdetőoldalak kínálatából. Az 5-ös listára így három Balaton-parti, egy Nógrád és egy Baranya megyei ingatlan kerülhetett. Nézzük a listát!

5. Balatonlelle: luxusvilla 1,067 milliárd forintért

A lista legutolsó helyén is egy olyan balatoni luxusvilla végzett, amelynek az ára 1,067 milliárd forint. Bár a különböző hirdető oldalakon az kínálati ár valamelyest eltér, az biztos, hogy legalább 1 milliárd forintra lesz szüksége annak, aki ebben az ingatlanban szeretné tölteni a nyári hónapokat. A ház több, mint 1000 négyzetméteres, 11 szobával rendelkezik 3 szinten és a beltéri medence mellett, wellness, billiárd szoba, borospince és egy moziszoba is benne van az árban.

Forrás: dh.hu
Forrás: dh.hu

4. Balatonboglár: 130 fős üdülő 1,25 milliárd forintért

A balatonboglári vízparti üdülő egy majdnem 1,5 hektáros területen, vagyis 15 ezer négyzetméteren terül el, a leírás alapján az épületek között egy 130 fő befogadására alkalmas üdülő is van. Bár a terület és az üdülő vételára „csak” 1,25 milliárd forint, a leírásból azt is megtudhatjuk, hogy kizárólag egy másik 37 szobás üdülővel együtt értékesítik, ami viszont az árat is feltornázza, mintegy 1,65 milliárd forintra.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

3. Szanda: eladó tanya 1,48 milliárd forintért

A Nógrád megyei Szandán kínálnak főként befektetőknek eladásra egy külterületi tanyát, amihez a leírás alapján lakóházak, fogadó, apartman, sörkert, étterem, úszómedence, borospince, motocross pálya és az állattartáshoz minden szükséges építmény is tartozik. A telken lévő patak egy halastó kialakítására is alkalmas lehet, illetve rendelkezik egy ásványvízkúttal is, amelyhez palackozóüzem is kiépíthető . A telekterület 89 ezer négyzetméter, a szálláshely pedig 30 szobát foglal magába, amelyek összesen mintegy 1,48 milliárd forintos áron kerültek meghirdetésre.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

2. Balatonfüred: luxus birtok 1,69 milliárd forintért

Eladásra kínálnak egy közel 4 hektáron elhelyezkedő balatoni panorámás területet, amely mintegy 800 négyzetméteres beépítettséggel egy 25 lakosztályos szállodát is magába foglal. A hirdetés alapján a szálloda akár családi kúriaként is használható, ha az új tulajdonos nem kíván a szálloda üzemeltetésével foglalkozni. A birtokhoz emellett egy 27 ezer négyzetméteres szőlőültetvány is tartozik, valamint egy pihenőkertet is kialakítottak. Az ingatlanról képek nem állnak rendelkezésre, csak a személyes megtekintés során kaphatnak bővebb információt az érdeklődők.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

1. Bükkösd: főúri kastély 2,8 milliárd forintért

A lista abszolút győztese már jóval meghaladta az egy milliárd forintos határt, a barokk stílusú főúri kastély a Pécs melletti Bükkösdön található, az alapterülete mintegy 1600 négyzetméter. Kezdetben főúri rezidenciaként, majd gyermekotthonként és iskolaként üzemelt. Belül díszterem és 26 szoba várja a leendő tulajdonost, kívülről az épület érdekessége, hogy egy 4 méter magas óratorony is helyet kapott a főhomlokzat mentén. A teljes telekterület mintegy 16 ezer négyzetméter, mindezért pedig "potom" 2,8 milliárd forintot kérnek az új tulajdonostól.

Forrás: ingatlan.com
Forrás: ingatlan.com

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

ház

hellovidék

ingatlan

kastély

legdrágább

top5

birtok

ingatlanhirdetés