Kész vagyonba kerül a nyelvtanulás: ilyen árakat kérnek el vidéken

HelloVidék   
  Megosztom
Kész vagyonba kerül a nyelvtanulás: ilyen árakat kérnek el vidéken

A nyelvtanfolyamoknak rendesen megkérik az árát, ahogy a magánóráknak is.

Korábban mi is megírtuk, hogy az előzetes tervekkel ellentétben mégsem lesz kötelező a középfokú nyelvvizsga a felsőoktatásba jelentkezőknek. A kormány ugyanis a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és más szervezetek javaslatára novemberben visszavonta az erről szóló 2014-es döntését. A nyelvvizsga ugyanakkor sok többletpontot ér, egy középfokú 28-at, egy felsőfokú pedig 40-et, úgyhogy érdemes vele kalkulálni. Az Eduline annak járt utána, vidéken és a fővárosban mennyit kell fizetni a magántanárokért és nyelvtanfolyamokért.

Budapesten az egyszemélyes, 60 perces órák 3000 forint körül kezdődnek, akár a 6000 forintot is elérhetik. A komolyabb nyelvórákért vagy magasabb szintű (C1-es vagy még magasabb) vizsgafelkészítésért, esetleg szakmai és üzleti nyelvvizsga tréningekért ennél magasabb óradíjakat is elkérhetnek. A fővárosban kiscsoportos nyelvtanfolyamokat is indítanak, amelyek két-három hónapra lettek tervezve, de igény szerint ettől eltérő módon, akár gyorsabban vagy lassabban is teljesíthetők. 50-180 órára vannak ütemezve. Ezekért a tanfolyamokért komoly tízezreket kérnek el,

A vidéki nagyvárosokban a nyelviskolákon keresztül intézett magánórák 4000-5000 forintnál kezdődnek, a magántanárok viszont átlagosan 3000-4000 forintot kérnek el egy-egy 60 perces óráért. A csoportos tanfolyamok pedig 45 percenként 1500-2000 forintba kerülnek.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nyelvvizsga

óradíj

költség

magántanár

tanfolyam