Így indul újra a gyerekek kezelése: rengeteg magyar családot érinthet

MTI   
  Megosztom
Így indul újra a gyerekek kezelése: rengeteg magyar családot érinthet

Nyolc-tíz hét után nagyon szigorú feltételek mellett újraindulnak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által finanszírozott fogszabályozások, ezért van ahol már fel is vették a kapcsolatot azokkal, akiket az elmúlt időszakban nem láttak el.

Nagyon szigorú feltételek mellett újraindulnak a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által finanszírozott fogszabályozások is. Van, ahol már felvették a kapcsolatot azokkal, akiket az elmúlt nyolc-tíz hétben nem láttak el, de sok helyen még nem tudni, mikor folytatódhatnak a kezelések.

A NEAK elmondta, hogy 2019-ben valamivel több, mint 1,1 milliárd forintot fizetett a 18 év alattiak fogszabályozására, míg egy évvel korábban 972 millió forintot. Az ellátás támogatott, de nem teljesen ingyenes, a fogszabályozó eszközt ki kell fizetni, ami az alapellátásban 200-250 ezer forint lehet, míg egy magánpraxisban elérheti az 1,5 millió forintot is.

Szakemberek szerint a gyermekek csaknem 80 százaléka szorul fogszabályozásra a megváltozott táplálkozási szokások miatt. Tavaly a NEAK országszerte 88,5 ezer gyermek fogszabályozását támogatta, a beavatkozások száma meghaladta a 834 ezret.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

gyerek

fogorvos

fogszabályzó

fogszabályozás

egészségügy

koronavírus