Pusztítottak a viharok: százmilliós nagyságra saccolják a keletkezett károkat

HelloVidék   
  Megosztom
Pusztítottak a viharok: százmilliós nagyságra saccolják a keletkezett károkat

A boo.hu számolt be róla, hogy az elmúlt hétvégi viharok következtében sok helyen pusztított a lezúduló víz. Utak váltak járhatatlanná és fák dőltek ki, kertekbe, lakóházakba, pincékbe és más helyiségekbe befolyt víz eltávolításához is kérték a tűzoltók segítségét.

Ahogy a portál írja, szinte az ország egész területén végigsöpört az év első nagy nyári vihara június közepén. A hirtelen megjelenő és lecsapó viharok hatalmas károkat okoztak. Ezt bizonyítja az is, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz rövid idő alatt több mint négyszáz hívás futott be. A viharos időjárást ugyanis a heves szél mellett hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék kísérte.

Az Allianzhoz az első nagy nyári vihar következtében országszerte csaknem négyezer kárbejelentés érkezett, amely duplája a februári Ciara viharciklon első nagyobb hullámában feldolgozott kármennyiségnek. A kárszakértői több mint 320 millió forintra becsülik a júniusi viharos időjárás okozta káresemények összesített értékét. A biztosító által

regisztrált bejelentések fele beázással kapcsolatos kár volt, megközelítőleg ötödét a viharos szél által okozott károk tették ki, az említettek mellett pedig a felhőszakadás, a jégverés és a villámcsapás voltak a leggyakoribbak.

Kiemelt kárszakértői kapacitással és az online kárbejelentésen dolgozók számának növelésével biztosítja a viharkárok mielőbbi kifizetését az Aegon biztosító. Hozzájuk június közepén mintegy 2000 kárbejelentés érkezett, a biztosító adatai szerint ez akár meg is duplázódhat a következő napokban.

A kárérték elérheti a félmilliárd forintot. Felhőszakadás, vihar és beázás adta a bejelentett károk több mint háromnegyedét. Az eddig bejelentett károk összege már elérte a 410 millió forintot

- számolt be róla a biztosító.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eső

vihar

kár

károk

viharkár

viharkárok

esőzés

lakóház

pince

főút

kertek

katasztrófavédelem