Hihetetlen felelőtlenség: lakóházakhoz közeli illegális vadetetőt találtak a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen felelőtlenség: lakóházakhoz közeli illegális vadetetőt találtak a vidéki városban

A fővadász szerint minden bizonnyal jóindulatú emberek voltak, akik csak azért rakták ki az élelmet, hogy lássák a vadakat, de ezzel sajnos sok problémát okozhatnak.

A lakóházak közvetlen közelében létesített valaki vad­etetőt Pécs gyükési városrészében, írja a Bama.hu. Az embernek és állatnak sem jó, ha odaszoknak a vadak, hívják fel a figyelmet: az állatok károkat okozhatnak a kiskertekben, gyümölcsösökben, az úton átszaladva balesetet is okozhatnak. Utóbbi következtében nemcsak az állat pusztulhat el, de komolyabb személyi sérülés is történhet.

"Néhány hete vettük észre, hogy Gyükésben, a lakóházak és a közút közvetlen közelében valaki vadetetőt és sózót létesített" – nyilatkozta a lapnak Grozdics Károly, a Hosszúcser Vadászegylet fővadásza, aki azt is hozzátette:

A vadetetők létesítése egyébként engedélyhez kötött, a gyükési esetben azonban ilyet nem adtak ki. A környéken még van egy-két hasonló vadetető, de azok nincsenek olyan közel a lakott területhez, mint a most megtalált létesítmény.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vadetetés

vadkár

gyükés