Gigaberuházás a Hajdúságban: ezek a városok jobb minőségű ivóvízhez jutnak

MTI   
  Megosztom
Gigaberuházás a Hajdúságban: ezek a városok jobb minőségű ivóvízhez jutnak

Tizenhétmilliárd forint európai uniós és hazai forrásból valósul meg az az ivóvízbiztonság-javító program, amely Balmazújváros, Hajdúnánás és Hajdúböszörmény településeken zajlik - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára Hajdúnánáson hétfőn délelőtt.

Az ivóvízellátás biztonságát szolgálja a Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. és az Építési és Közlekedési Minisztérium konzorciumának beruházásában megvalósuló Keleti Főcsatorna Felszíni Ivóvíztisztító mű a 3 várost elérő páros távvezeték kialakításával.

Mindemellett Hajdúnánáson a meglévő 150 köbméteres víztorony helyett egy 46 méter magas, 1000 köbméteres víztorony is megépül - tette hozzá V. Németh Zsolt, megjegyezve, az ikervezetékeket úgy alakítják ki, hogy üzemzavar esetén se szüneteljen a szolgáltatás. A 71 kilométer hosszú páros távvezeték, valamint a hajdúnánási víztorony 910 nap alatt készül el, idén november közepére.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hajdúság

ivóvíz ellenőrzés

ivóvíz

otthon

hajdúböszörmény

hajdúnánás

balmazújváros