Megütötte a bokáját a somogyi kamu autókereskedő: több rendbeli csalással vádolják

MTI   
  Megosztom
Megütötte a bokáját a somogyi kamu autókereskedő: több rendbeli csalással vádolják

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki jogellenesen adta ki magát a többségi tulajdonába tartozó, autókereskedelemmel foglalkozó vállalkozás ügyvezetőjének, és a hatóság szerint több bűncselekményt is elkövetett - tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

Azt írták, a harmincas éveiben járó kaposvári férfi tisztában volt azzal, hogy mivel korábban végrehajtandó börtönbüntetésre ítélték, nem láthatja el az érdekeltségébe tartozó cég képviseletét, erre az ügyvédje is figyelmeztette. A vádlott ennek ellenére húsz esetben kötött olyan, hamis gépjármű adásvételi szerződést, amelyben a cég álképviselőjeként eladói vagy vevői pozícióban járt el - tették hozzá.

A férfi a közokirat-hamisítás mellett több vagyon elleni bűncselekményt is elkövetett: 2021 októberében vállalta, hogy csereszerződés alapján a sértett gépkocsija helyett egy másik autót fog leszállítani neki, ennek teljesítése azonban nem állt szándékában, míg egy másik sértettet többször is átvert azzal, hogy előszőr pénzkölcsönt kért tőle, majd arra vállalkozott, értékesíti az autóját - írta az ügyészség, hozzátéve: a vádlott sem a kölcsönt nem fizette vissza, sem az értékesítésre átvett gépkocsival nem számolt el.

Az ügyészség a bíróságra benyújtott vádiratában nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt végrehajtandó fegyházbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, illetve kérte, hogy a vádlottat kötelezzék a sértetteknek okozott kár megtérítésére.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

autókereskedelem

csalás

kaposvár

somogy

otthon

bűncselekmény