Ezzel csábítaná magához a szakképzett fiatalokat Kaposvár: ennyit kell csak tenni az ingyenpénzért

HelloVidék   
  Megosztom
Ezzel csábítaná magához a szakképzett fiatalokat Kaposvár: ennyit kell csak tenni az ingyenpénzért

Tíz új fecskelakást jelöl ki Kaposvár a fiataloknak, erről Szita Károly, Kaposvár polgármestere a kaposvarmost.hu-nak adott interjújában beszélt.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmontda, azokat támogatják, akik olyan szakmát tanulnak, amelyre Kaposvár gazdaságának szüksége van. Ilyenek többek között a mérnökök, óvónők, tanítók.

Ezt segítve hoztuk létre a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjat, melynek elnyeréséhez két feltételt kell teljesíteni a pályázónak. Jól kell tanulni és a tanulmányok befejezése után Kaposváron kell munkát vállalni. Ezt a programot havi 25 ezer forint támogatással indítottuk, ma már 50 ezer forint az ösztöndíj, de mérnökképzésre még ennél is többet adunk a kaposvári egyetem villamos-, gépész-, vagy élelmiszeripari mérnök hallgatóinak

- fejtette ki.

Mint mondta, 198 fiatalt támogattak eddig, idén 40 millió forintot költöttek erre. A felsőoktatásban tanulók támogatásával kezdték, de később kiterjesztették a szakmunkásokra is, akikre szintén nagy szükség van.

A beszélgetésben szó volt egy másik ösztöndíjról, a Bursa Hungarica pályázatról is, mellyel azokat a családokat segítik, akiknek az anyagi helyzete nem teszi teljesen lehetővé gyermekeik iskoláztatását. Erre ebben az évben 16 millió forintot költ a város. A harmadik ösztöndíj a cigány fiatalok támogatását szolgálja.

Számukra két dolgot tudunk ajánlani. Munkát és a tanulásuk támogatását. Érdekeltté szeretnénk tenni családokat, hogy képezzék gyermekeiket, hogy elvégezzék az általános majd a középiskolát, szakmát szerezzenek, vagy egyetemen tanuljanak

- tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kaposvár

támogatás

fiatalok