Egy forintért árulják a telket ebben a vidéki faluban: csupán ennyit kell csak tenni érte

HelloVidék   
  Megosztom
Egy forintért árulják a telket ebben a vidéki faluban: csupán ennyit kell csak tenni érte

Egy Tolna vármegyei faluban például már 1 forintért lehet telket venni, cserébe egyetlen feltételt kell csak teljesíteni.

Nagy lépésre szánta el magát a Csongrád-Csanád vármegyei Eperjes vezetése miután úgy határozott, hogy egymillió forint támogatásban részesítik azokat a családokat, akik úgy döntenek, oda költöznek.

A 168 Óra beszámolója szerint nem Eperjes az egyetlen kistelepülés, ahol hasonló kezdeményezéssel próbálják meg odacsábítani a lakókat. A Tolnanémedi által kínált lehetőség egyébént nem új keletű, viszont hiába a kedvező ajánlat, egyelőre nem sokan élnek a kínálkozó lehetőséggel. Vígh László, település polgármestere a TEOL-nak elmondta, sokan félreértették a felhívást és a befektetési céllal volt, aki jelentkezett is.

A mi feltételünk viszont az, hogy legalább 10 évig életvitelszerűen lakjon itt az, aki ezzel a lehetőséggel él. Ezek a lakótelkek jó helyen vannak, víz, villany be van vezetve. Paks és Tamási tőlünk 30 kilométerre, Szekszárd 60-ra van. Egy Pest közeli településnek ez a távolság nem számítana soknak, de a vidéken élők kényelmesebbek

– magyarázta a polgármester.

Tolnában egyébként egy másik településen is próbálkoztak már hasonlóval. Bátaapátiban ugyanis már évekkel ezelőtt volt egy, az eperjesihez hasonló kezdeményezés. A településen jelképes összegért, mindössze pár forintért lehetett lakótelket vásárolni.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

tolna megye

telek

eperjes