Megvan a névsor: ők képviselik hazánkat a kettesfogathajtó világbajnokságon

HelloVidék   
  Megosztom
Megvan a névsor: ők képviselik hazánkat a kettesfogathajtó világbajnokságon

Huszonnégy ország sportolóinak nevezésével 2019. szeptember 11. és 15. között rendezik a németországi Drebkauban a XVIII. Kettesfogathajtó Világbajnokságot. Magyarországot csapatban a Nemzeti Fogathajtó Akadémia versenyzői, a háromszoros világbajnok és világbajnoki címvédő Hölle Martin, a világbajnok, világbajnoki ezüst-, bronzérmes ifj. Dobrovitz József és a világbajnoki bronzérmes Osztertág Kristóf képviseli. A sportolók felkészülését az Agrárminisztérium és a Takarékbank támogatja.

Magyarország összesen hat versenyzőt küldhet az idei világversenyre: a háromfős nemzeti válogatott (Hölle - Ifj.Dobrovitz - Osztetág) mellett egyéni indulóként a nyolcadik világbajnokságára készülő Hódi Károlynak, valamint a világbajnoki újoncoknak számító Dr. Tóth Andreának és Szabó Rolandnak szoríthatunk. Hazánk mellett Franciaország és Hollandia is a maximális létszámú versenyzővel érkezik Drebkauba, míg a versenyt szervező Németország összesen kilenc hajtót delegál.

A magyar fogathajtás a legtradicionálisabb sportágak egyike, Magyarország jelentős szerepet vállalt a nemzetközi szabályzatainak, versenyeinek kialakításában és fejlődésében. A hazai lovassport legeredményesebb szakága a kettesfogathajtás. A nemzetközi éremtáblázaton 17 világbajnokság után 28 világbajnoki éremmel toronymagasan a magyar hajtók állnak az élen ebben a kategóriában.

A magyar fogathajtásban második, de lassan a harmadik generációváltás időszakát éljük. A nagy elődök nyomában felnőtt egy ígéretes, fiatal, tehetséges gárda, akik mögött nagyon sokan, családok, támogatók, szurkolók dolgoztak és dolgoznak a sikerért. A most kihirdetett nemzeti válogatott tagjai a húszas éveiket taposó fiatal, tehetséges, nemzetközi szinten jegyzett sportolók. Szoros és kiélezett versenyre számítunk, mert a németek, mint házigazdák, nagyon készülnek, de mellettük a hollandok, a franciák, a svájciak és az osztrákok is bejelentkezhetnek éremért

– mondta el Szilágyi Zsolt, a magyar csapat menedzsere. A hazai keret tartalék versenyzői Dobsa Dalma és ifj. Galvács Ferenc.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

lovasverseny

lóverseny

fogathajtás

kettesfogathajtó verseny

világbajnokság