Vida József: Magyarországnak fontosak az olyan értékek, amelyek messzire viszik a hírünket

HelloVidék   
  Megosztom
Vida József: Magyarországnak fontosak az olyan értékek, amelyek messzire viszik a hírünket

Egyéniben és csapatban is megvédte világbajnoki címét a magyar válogatott a németországi Drebkauban megrendezett XVIII. Kettesfogathajtó Világbajnokságon, sorozatban negyedszer lettek elsők - mondta Szilágyi Zsolt Újhartyánban, a világbajnok Hölle Martin családjának birtokán tartott, lovasbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón.

Tavaly szeptemberben vállaltam ezt a feladatot és tudtam, hogy nagyon nehéz lesz

- kezdte beszédét Szilágyi Zsolt, az Újhartyánban tartott, lovasbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón.

Egész évben nagyon tudatosan készültünk a vb-re, mivel nagy volt a tét. Az előző eredményeket tekintve tudtuk, hogy olyan csapatot kell összeállítanunk, melynek tagjai helyt fognak állni az idei vb-n is. Szerettük volna azt, ha olyan munkát végzünk, ami minket, magyarokat tükröz. Biztosak vagyunk abban, hogy a világbajnokságra való kiutazásunk nem jöhetett volna létre, ha nem találunk olyan támogatókat, akik egész évben segítenek és tartják bennünk a reményt. A Takarékbank oldaláról pontosan ilyen támogatásban részesülhettünk

- fejtette ki az edző, majd egy kis betekintést engedett a kulisszák mögé. Mesélt arról, hogyan is kell elképzelni a világbajnokságon való részvételt, hogy sokszor rengeteg feladat hárul a versenyzőkre és a stáb tagjaira is.

Ki merem jelenteni, hogy ez a világon a legösszetettebb sportág. Hatalmas előkészületeket, nagyon sok felszerelést és emberi munkát igényel. Odaérkezésünk után a táboralakítás volt az elsődleges feladatunk. Kedden volt a bemelegítés, a lovakkal körbementek a pályákon a lovasok, megismerték a terepet. Szerdán megkezdődött az állatorvosi kontroll, ahol több mint 250 darab ló esett át vizsgálatokon. Ezt követően már csak a versenyekre kellett koncentrálni

- taglalta Szilágyi Zsolt, majd a fiúk fantasztikus eredményét méltatta.

Óriási siker, hogy sorozatban negyedszerre is nyertünk egyéniben és csapatban is, és ezzel rekordot döntöttünk. A magyar fogathajtásban a nagy elődök nyomában felnőtt egy újabb generáció. Ígéretes, fiatal, tehetséges gárda, akik már most bebizonyították, hogy ugyanolyan sikeresek, mint az előző generációk. Nagyon szoros versenyben tudtak nyerni, a házigazda németek, valamint a hollandok és az osztrákok is nagyon jól versenyeztek

– tette hozzá a csapatmenedzser.

Osztertág Kristóf, a magyar csapat versenyzője köszönetet mondott Szilágyi Zsoltnak és családjának a támogatásért, és elmondta, hogy február magasságában kérték fel arra, hogy erősítse a magyar csapatot. A menedzser nem titkolt célja az volt, hogy sikerüljön zsinórban a negyedik világbajnoki győzelem, és úgy gondolta, hogy Osztertág Kristóf tehetségével hozzájárulhat a további magyar sikerekhez.

A versenyző elmondta, hogy nem volt egyszerű a feladat, mivel kevés ideje volt összeszokni a lovakkal. A világbajnokság előtt csupán három versenyen dolgoztak együtt ebben a felállásban, így még nem volt kialakulva a megfelelő rutin.

Úgy gondolom, hogy a szűk idő ellenére is sikerült jó teljesítményt nyújtanunk, a magyar csapat eredményét pedig elsősorban Martinnak köszönhetjük, mivel ő rengeteget tett azért, hogy a dobogó legfelsőbb fokára állhassunk

- mondta Osztertág Kristóf, aki hozzátette, hogy Hölle Martinnal Hollandiában készültek fel a világbajnokságra.

Hölle Martin szerint nem csak ő lett világbajnok, hanem a 12 fős csapata és a lovai is. A világbajnok versenyző elárulta, hogy nem ment zökkenőmentesen a verseny, mivel a díjhajtásig nagyon izgult, a lovai pedig az első napokban nem úgy mentek, mint ahogyan szoktak. Szerencsére péntekre összeállt az egész, és jól sikerült a díjhajtás is.

A maratonon nyújtott jó teljesítmény számomra különösen fontos volt, mivel két éve a lipicei világbajnokságon a 8-as akadály utolsó kapujáig én vezettem a mezőnyt, de sajnok felakadtam. Ezen mindenképp szerettem volna javítani, és végül sikerült is

- mondta Hölle Martin, aki hozzátette, hogy a csapat és a család sem úszta meg a versenyt izgulás nélkül.

Büszke vagyok a lovakra, a segítőinkre, a támogatóinkra és nem utolsó sorban a csapattársaimra. Nélkülük ez nem sikerült volna

- emelte ki Ifj. Dobrovitz József, a magyar csapat világbajnok versenyzője, aki hozzátette: a világbajnokságra csupán július óta készült, mivel akkor lett meg az a két lova, amivel starthoz állt. A lovai mindössze 6 évesek, ennél fiatalabb lóval pedig nem lehet nemzetközi versenyre nevezni. A versenyző szerint annak ellenére, hogy a lovak nem voltak még nemzetközi megmérettetésen, sikerült mind a három számban erejükön felül teljesíteniük, így hozzá tudták segíteni a csapatot az aranyéremhez.

Az Újhartyánban tartott sajtótájékoztatón a HelloVidék arról kérdezte Vida Józsefet, a Takarék Csoport elnök-vezérigazgatóját, hogy miért fontos számukra ez a sportág és miért érezték úgy, hogy támogatni szeretnék.

A Takarékbanknak a hagyományok a fontosak. Ezt követjük, ezt visszük. A Takarék Csoport több mint hatvan éve tevékenykedik Magyarországon, jogelődeink pedig támogatták mindig is ezt a sportot

- kezdte az igazgató, aki kitért arra is, hogy úgy véli, most olyan fiatalok kaptak lehetőséget bizonyítani, akik számára nem is az anyagi támogatás volt a legfontosabb - mivel ez szerény keretek között valósul meg - hanem sokkal inkább a tudat, hogy ha kell, akkor vannak támogatók, akik mellettük állnak. Akik nem csak elvekben, de gyakorlatban is tudják őket támogatni.

Mivel együtt versenyzünk, együtt élünk azt gondolom, hogy Magyarországnak fontosak az olyan értékek, amelyek messzire viszik a hírünket, ezáltal bebizonyítva azt, hogy vannak dolgok, amikben mi vagyunk a legjobbak. Ha van egy ilyen sport, akkor azt támogatni kell. Ez esetben a fogathajtás is egy ilyen ágazat.

- fejtette ki Vida József.

A világbajnokságon kimagaslóan teljesítő Hölle Martin a következő gondolatokkal zárta a fáradalmakkal teli, de eredményes versenyidőszakot.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy győzelmemmel hozzájárultam a magyar fogathajtósport újabb rekordjához. Nehéz verseny volt, kiváló ellenfelekkel, ezért külön örülök a győzelemnek. Most egy rövid pihenés következik nekünk és a lovaknak is, de utána folytatjuk a munkát, készülünk a következő évadra

– nyilatkozta Martin.

A világbajnokságon huszonnégy ország 83 versenyzője indult, Magyarországot hatan képviselték, a csapattagokon kívül egyéniben indult a nyolcadik világbajnokságán részt vevő Hódi Károly, valamint a vb-újonc Dr. Tóth Andrea és Szabó Roland. A hazai keret tartalék versenyzője Dobsa Dalma és ifj. Galvács Ferenc volt.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fogathajtás

fogathajtó

világbajnokság

hölle martin

lovak

magyar csapat

vida józsef

szilágyi zsolt