Rekord sokan vesznek részt az első hazai pónifogathajtó-világbajnokságon

MTI   
  Megosztom
Rekord sokan vesznek részt az első hazai pónifogathajtó-világbajnokságon

Rekordszámú nevező, 16 nemzet 100 hajtója előtt nyitották meg Kisbér-Ászáron az első magyarországi pónifogathajtó-világbajnokságot.

Az ünnepségen a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) fogathajtó szakágának képviseletében Philip Bateman úgy fogalmazott, minden adott ahhoz, hogy egy különleges esemény tanúi legyenek a résztvevők és a nézők.

Dallos Gyula miniszteri biztos kiemelte: a legfontosabb a jó versengés mellett - különösen egy olyan tradicionális lovas helyszínen, mint Kisbér-Ászár - a sportszerűség szabályainak betartása. Ennek szellemében kívánt jó versenyzést minden indulónak.

A vb-n egyes-, kettes- és négyesfogathajtók versenyeznek a Komárom-Esztergom megyei helyszínen, ahova az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Belgiumból, Csehországból, Dániából, Észtországból, Finnországból, Franciaországból, Hollandiából, Kanadából, Nagy-Britanniából, Németországból, Olaszországból, Svájcból és Svédországból érkeztek hajtók több mint 270 lóval. A díjhajtást szerdától péntekig rendezik, a maratonhajtásra szombaton kerül sor, míg a vb vasárnap az akadályhajtással zárul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

verseny

fogat

fogathajtó

fogathajtás

pónifogathajtó

világbajnokság