Csodában lehet részünk ma este: megéri majd az eget kémlelni

HelloVidék   
  Megosztom
Csodában lehet részünk ma este: megéri majd az eget kémlelni

Ma kora este várhatóan egy geomágneses vihar éri el a Földet, így újra látható lesz a sarki fény Magyarországról. Az ország északkeleti harmadán élőknek sajnos nem lesz szerencséje, ott még kitart a borongós, esős idő.

Ma kora este várhatóan G2-es erősségű geomágneses vihar éri el a Földet, a bolygó mágneses mezejének zavarait jelző Kp-index értéke éjfél körül már 6 fölött lesz - írja az Időkép.

Ez azt jelenti egészen pontosan, hogy a Napból érkező töltött részecskék az ionoszférában található oxigén- és nitrogénatomokkal ütközve erős sarki fényt eredményeznek, ami akár Magyarországról is látható lesz újra. Az ország északkeleti harmadának sajnos nem lesz szerencséje, azonban a Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra éjfélig várhatóan kiderülhet az ég, így újra megpillantható lesz a sarki fény a szerencsések számára.

Nagyjából a Budapest-Békéscsaba vonaltól délnyugatra éjfélig azonban kiderül az ég, így ha szerencsénk van, akár szabad szemmel is újra megpillanthatjuk a sarki fényt. Érdemes lesz figyelni éjjellátó webkameráinkat is, sokat segíthetnek, mikor érdemes kémlelni az eget.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

időjárás

vihar

sarki fény