Különleges kiállítás nyílik a vidéki nagyvárosban: így még biztosan nem láttad a várost

MTI   
  Megosztom
Különleges kiállítás nyílik a vidéki nagyvárosban: így még biztosan nem láttad a várost

Emlékgép címmel a várost bemutató állandó kiállítás nyílik Veszprémben február végén a Laczkó Dezső Múzeumban. A tárlat interaktív módon, tematikus formában, személyes tárgyakon keresztül enged betekintést Veszprém történetébe.

A rendezvényen, ahol a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programévet is értékelték, Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy az elmúlt esztendőben az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) legfontosabb szereplői közé tartoztak a város kulturális intézményei, köztük a Laczkó Dezső Múzeum.

Emlékeztetett, hogy az intézmény kívül-belül megújult a kulturális negyed részeként. A múzeum tartalmilag is jelentős előrelépést tett a többi között a nívós Egry József kiállítás megvalósítása révén, amely február 18-áig látogatható.

A tervekről szólva beszámolt arról: egy tavasszal nyíló kiállításon szeretnék összefoglalóan bemutatni azt, hogy mi történt az EKF program keretében.

Péterváry-Szanyi Brigitta, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója felidézte, hogy az év során a kiállításokon kívül számos művészetterápiás foglalkozást, gyerekprogramot, nyári tábort szervezetek a múzeumban. Közlése szerint 18 ezer látogató tekintette meg az Egry József tárlatot, ami több, mint kétszerese a korábbi nagykiállítások látogatószámának.

Az egyéb kiállítások pedig összesen 38 ezer érdeklődőt vonzottak. Az intézmény további 72 rendezvényére mintegy 8 ezer látogató volt kíváncsi.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

veszprém

rendezvény

kiállítás