Vitorlázók, figyelem! Rekordszámú résztvevő rajtol el a balatonföldvári Mihálkovics Kupán

MTI   
  Megosztom
Vitorlázók, figyelem! Rekordszámú résztvevő rajtol el a balatonföldvári Mihálkovics Kupán

A hazai vitorlázás krémje, rekordnak számító 170 hajó áll rajthoz hétvégén a Balatonföldvárról rajtoló 56. Mihálkovics Kupa-Spirit Auto Nagydíjon, amelynek szervezői idén is kiemelt díjazással és szórakoztató programokkal várják a résztvevőket.

Horváth Péter, a szombati és vasárnapi futamból álló rendezvény főszervezője az MTI-nek elmondta: kiemelten fontosnak tartják, hogy olyan magas minőségű és fair versenyt tudjanak lebonyolítani, amely évről évre az egyik legszínvonalasabb a Balatonon és egyben fontos társasági eseménynek számít. Ennek érdekében nemcsak arra fordítanak gondot, hogy ápolják a Mihálkovics Kupa több mint félévszázados hagyományait, hanem igyekeznek haladni a korral. Ezért idén újra olyan exkluzív eseményt kívánnak rendezni, amelynek keretében a sportértékű vitorlázás mellett a parti kísérőprogramok is színvonalas és maradandó élményt nyújtanak az indulóknak.

Amit a versenyről tudni érdemes

A klasszikus egytestű hajók versenyének abszolút nyertese, valamint a további tizenegy ranglistaversenyes hajóosztályok győztesei egy-egy Seiko karórával térhetnek haza, de a kategóriák többi dobogósait is értékes nyereményekkel és egyedi érmekkel díjazzák. Ismét megrendezik a Mihálkovics Speed Race-et, amelyen a Balaton leggyorsabb kéttestű hajói mérhetik össze tudásukat a karbonból készült egyedi vándorkupáért, illetve a győztes hajó kormányosának járó értékes karóráért. Itt minden olyan katamarán rajthoz áll, amely esélyes a júliusi Kékszalag megnyerésére.

A rajt szombaton 10 órakor, vasárnap a tervezettnél korábban, 9 órakor lesz a balatonföldvári kikötőben, sőt, a szélviszonyok függvényében szükség esetén le is rövidítik a pályát annak érdekében, hogy a díjkiosztót követően még mindenki részt tudjon venni az önkormányzati- és európai parlamenti választásokon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

balaton

szórakozás

szabadidő

vitorlázás

programok

sport