Itt a bejelentés: színes programkavalkáddal várja a látogatókat idén is a PanyolaFeszt

MTI   
  Megosztom
Itt a bejelentés: színes programkavalkáddal várja a látogatókat idén is a PanyolaFeszt

Augusztus első hétvégéjén rendezik meg a 18. PanyolaFesztet a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei településen, ahol többek között néptáncosok, népzenészek, világzene és szatmári ételek várják a látogatókat.

az ötszáz lakost számláló községben a fesztivált idén is "nulladik" nappal kezdik, hiszen - mint írták - már csütörtökön az Uránia Filmszínház jóvoltából szabadtéri mozival indítják a programokat, ahol A tölgy című filmet vetítik.

Külön figyelmet szentelnek a diófás ligetben a gyermekekre, ahol szinte egész nap aktív programokon vehetnek részt a népi játszótéren, a Kuckó Művésztanyán, a nádudvari kézművesek foglalkozásain vagy a Meseszó Egyesület programjain.

Emellett a szervezők autós mozival is készülnek a legkisebbeknek, ahol papírdobozokból készített kisautókból nézhetnek meséket. Lesz még lovasbemutató, íjászkodás a Szamos-parton valamint Palaj-Party a Tiszán, ahol a Kelet Brass Band ad koncertet.

A tizennyolcadik PanyolaFeszten fellép még a Kaláka együttes, a Fitos Dezső Társulat, a Levendula portán pedig az ifj. Balázs Elemér - Lugosi Ali duó és Fabók Mancsi Bábszínháza tart előadást. Külön programot biztosít a Helypiac.hu Egyesület a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) támogatásával a Gömbjuhar kisszínpadon, ahol a Kucu Banda, a Kacaj zenekar, a Kelet Brass Band valamint Heit Lóri és zenekara koncertezik majd.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásának köszönhetően a nagyszínpadon a Kaláka és a Fitos Dezső társulat mellett a Fanfara Complexa és a Zűrös Banda szórakoztatja a közönséget, de itt adnak néptáncelőadást a nagyecsedi és szatmári néptáncegyüttesek is.

Mint írták, a református templomban komolyzenei hangversenyre és más programokra várják az érdeklődőknek, emellett a Minden, ami Szatmár-Bereg közreműködésével a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) is ellátogat a fesztiválra, hogy Szatmár helyi termékeiből készítsen "finomságokat".

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

szabolcs-szatmár-bereg megye

program

rendezvény