Ennek sokan fognak örülni: különleges club nyílt a Balatonon

HelloVidék   
  Megosztom
Ennek sokan fognak örülni: különleges club nyílt a Balatonon

Az új, 300 férőhelyes alsóörsi kikötő 5,5 hektáron kezdte meg első szezonját a Balaton legmodernebb szolgáltatásaival és kiemelkedően környezetkímélő intézkedésekkel.

Az Ypsilon Yacht Club és a COSTES GROUP egy új étterem nyitásáról is megállapodott. A körpanorámás étterem Rácz Jenő Michelin-csillagos séf vezetésével indul majd, a balatoni hangulathoz illeszkedő, minőségi ételekkel, elérhető árakon.

A kikötői beruházást az erre a projektre alapított Ypsilon Yacht Club Kft. valósította meg, teljes egészében önerőből. Az építkezés 2022-ben indult, a kivitelezésénél pedig alkalmazkodtak a balatoni élővilághoz. A klub a nevét az Y alakú különleges belső öbölrészről kapta.

Több nagyszerű dolog; a természet, a hajózás, a balatoni életérzés, a kiemelkedő szolgáltatások, valamint a minőségi vendéglátás találkozik mostantól Alsóörsön. A hatalmas, tágas területek, az egész tóra kiterjedő horizont és a több hektáros park növényzetének sokszínűsége igazán egyedi hangulatot kölcsönöz a klubnak. Ez az első olyan kikötő Magyarországon, ahol a változatos kényelmi funkciók mellett a hajózáshoz köthető szolgáltatások is egy helyen, magas színvonalon érhetők el

– mondta Janák Enikő az Ypsilon Yacht Club részéről.

Hiánypótló kikötő

Az Ypsilon területén medencék, tenisz- és röplabdapálya, grillsarok, játszótér várja a bérlők és a túravitorlázók baráti társaságait és a Balatonon szinte egyedülálló módon minden bérlő részére biztosítják a parkolási lehetőséget is ingatlanon belül.

A kikötőhelyeket egyéni elszámolásos okosrendszerekkel szerelték fel, de a klub autós parkolójában is építettek ki elektromos töltőket. Különlegesség az is, hogy a bérlők egymás között, charterszolgáltatók nélküli körülmények között, csendes miliőben tölthetik el a szabadidejüket. A parti szolgáltatások mellett a komplexumon belül egy minden igényt kielégítő hajószerviz is üzemel, melynek központi eleme a 16 tonna teherbírású telepített daru.

További kuriózum, hogy a kikötő területén a csúcsgasztronómiában piacvezető étteremcsoport, a COSTES GROUP pop-up büféje szolgálja ki a már leszerződött hajós partnereket és a kívülről érkező látogatókat is, kifejezetten a Balaton partjára megálmodott elképzelésekkel. A következő szezontól pedig még tovább bővül a kikötő gasztronómiai kínálata, ugyanis onnantól már Rácz Jenő és csapata az Y by RJ étteremben várja majd a vendégeket.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

alsóörs

balatom

átadás