Véget ért a brutális áradás: hamarosan újraindul a gemenci erdei vasút

MTI   
  Megosztom
Véget ért a brutális áradás: hamarosan újraindul a gemenci erdei vasút

Pörböly és Malomtelelő állomások között péntekenként, hétvégente és ünnepnapokon három dízel járatot közlekedtet a Gemenc Zrt. - közölte az erdőgazdaság hétfőn az MTI-vel. A pörbölyi ökoturisztikai központ teljes szolgáltatásával várja a kirándulókat - tették hozzá.

A Duna áradása után a vártnál lassabban levonuló júniusi árvíz miatt a vasúti pálya helyreállítása elhúzódott, illetve a pálya ágyazata is hosszabb idő alatt száradt ki. A biztonságos üzemeltetés feltételei azonban már adottak. A július 26-án elinduló vasútüzem - egyelőre átmenetileg - péntekenként, hétvégente és ünnepnapokon három dízeljáratot biztosít naponta.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja az erdei vasút menetrendszerinti járatain túl minden pénteken, hétvégén és ünnepnapon interaktív kiállításaival, ingyenesen igénybe vehető parkolójával, játszótérrel, a közeli vadmegfigyelő erdei állataival várja a turistákat - tették hozzá.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gemenci erdei vasút

gemenci-erdő

szórakozás

kirándulás

szabadidő