Hatalmas bulit tartanak Salgótarjánban: elképesztő, milyen programok lesznek, itt a lista

MTI   
  Megosztom
Hatalmas bulit tartanak Salgótarjánban: elképesztő, milyen programok lesznek, itt a lista

Összművészeti fesztivállal, az ArtPiknik Cereddel zárul a 29. Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelep szombaton; a kiállítások, tárlatvezetések, zenei és színházi előadások mellett dzsesszkoncert, házibuli, néprajzi gyűjteményből összeállított kiállítás, illetve a művésztelep idei alkotásaiból nyílt tárlat gazdagítja a programot - közölte a művésztelep.

Idén első alkalommal műtárgyvásárlásra is lehetőség nyílik a Kamra Vásár keretében az elmúlt évtizedek válogatásából

- írták a közleményben.

Felidézték: a Nógrád vármegyei kis faluban, Cereden közel 30 éve egyéni kezdeményezésből nőtte ki magát az ArtColony Cered, amely mára a művészeti élet egyik meghatározó szereplőjévé vált, miközben megtartotta a hely értékeit és szellemiségét.

A Ceredi Kortárs Nemzetközi Művésztelepen minden évben más-más tematika szerint zajlik az alkotómunka. Idén a középpontban a V4 országok és művészei állnak. Ők költözhettek be Ceredre néhány hétre, hogy inspirációt merítsenek a település hagyományaiból, a falut körülölelő természeti szépségekből, a helyi emberek szokásaiból, mindennapjaiból.

Alkotásaikat augusztus 10-én összművészeti fesztiválon, az ArtPiknik Cereden mutatják be a közönségnek. Mint fogalmaztak, az ArtPiknik Cered a képzőművészeti tárlatok mellett minden érzékszervet megmozgató produkciókkal és programokkal is kiegészül. Olyan világba csöppenhetnek az odalátogatók, ahol egyszerre készítik a helyi asszonyok a frissen sült hagyományos ételeket, miközben az ország legkiválóbb dzsesszzenészei játszanak. Napközben felnőttek és gyerekek egyaránt élvezhetik a kézműves sátor programjait, valamint az utcazenészek és táncosok produkcióit

- írták.

Lesz még kortárs képzőművészeti vásár, esti szabadtéri színházi program, népdalokat ad elő a Ceredi Asszonykórus és a képzőművészet számos ága is bemutatkozik. A ceredi művésztelepen tavaly óta a közel 400 négyzetméteres ArtComplex is várja a látogatókat kortárs galériával, grafikai műhellyel és az időutazásra invitáló Múzeum'80-nal.

Szombaton Európa egyik legnagyobb présgépét is bemutatják, amely magas- és mélynyomású sokszorosító grafikai eljárásokra alkalmas. Mint közölték, a 1,5-szer 2,5 méteres grafikai présgép teljes felületű működtetéséhez egy ember nem elég, legalább ketten vagy hárman kellenek hozzá.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fesztivál

házibuli

tárlatvezetés

színházi előadások

salgótarján