Ők már biztosan fellépnek: nem akármilyem programkavalkád várja a látogatókat Kaposváron

HelloVidék   
  Megosztom
Ők már biztosan fellépnek: nem akármilyem programkavalkád várja a látogatókat Kaposváron

Világhírű szólisták vezette mesterkurzusokkal, valamint Várdai István cselló- és Szamosi Szabolcs orgonaművész hangversenyével augusztus 12-én veszi kezdetét a Kaposfest a somogyi vármegyeszékhelyen.


 

Az érdeklődők hat helyszínen találkozhatnak klasszikus zenei koncertekkel, előadásokkal, a kiegészítő programok kínálatában lesz műhelybeszélgetés, filmvetítés, több szakmai előadás és tárlatvezetés is - írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott tájékoztatásban.

A fesztivál külföldi fellépői között van Alexandra Conunova és Kirill Troussov hegedűművész, Lucas Debargue, Edith Pena és Alexei Volodin zongoraművészek, valamint Razvan Popovici brácsaművész.

A magyar zenei élet élvonalából a Kaposfest művészeti vezetőjeként is dolgozó Várdai István mellett fellép Szűcs Máté brácsaművész, Fejérvári Zoltán zongoraművész, Baráti Kristóf és Pusker Júlia hegedűművész, Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Somodari Péter, a Bécsi Filharmonikusok csellistája - közölték.

A bérletes közönség augusztus 13-án hangversennyel egybekötött tárlatvezetésen vehet részt a közelmúltban felújított Dorottya-házban, a hangversenyt Bősze Ádám, a Kaposfest házigazdájának előadása előzi meg "Tizenöt év Kaposfest - ...ahogy én emlékszem..." címmel.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar különleges koncerttel várja az érdeklődőket augusztus 16-án: a zenekar "Határokat áthidalva" című programja Kristóf Réka, Pablo Barragan és Sárközy Lajos szólista közreműködésével a magyar zenét és hatását helyezi fókuszba közérthetően, meglepetésekkel, újszerű átdolgozásokkal.

Szintén augusztus 16-án kerül sor a "Titkok és legendák" című műhelybeszélgetésre, amelyen a fesztiválon szereplő értékes olasz mesterhangszereket ismerhetik meg a látogatók - írták.

A közlemény szerint a rendezvény három napján szabadtéri koncertek gazdagítják a programkínálatot, fellép Sárközy Lajos és együttese, valamint a Budapest Jazz Orchestra Combo Kollmann Gábor vezetésével.

A Kaposfest idén is nagy figyelmet fordít a fiatalok képzésére, akik aktív és passzív hallgatóként nagyszámú mesterkurzuson vehetnek részt.

A közlemény szerint a szervezők célja, hogy a látogatók a koncertélményeken túl megismerjék Kaposvár kulturális örökségét, és felhívják a figyelmet a vidéki Magyarországon található kulturális értékek megóvására.

A részletes program és a fellépők névsora a kaposfest.com oldalon érhető el.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

kaposvár

program

fesztivál