Elindult a jelentkezés: különleges túrákban lehet idén is részünk, mutatjuk a részleteket

HelloVidék   
  Megosztom
Elindult a jelentkezés: különleges túrákban lehet idén is részünk, mutatjuk a részleteket

Elindult a jelentkezés a Pilisi Parkerdő által szervezett népszerű szarvasbőgés túrákra, az érdeklődők hat különböző helyszínen csodálhatják meg az őszi természet legizgalmasabb történését.

Az őszi szarvasbőgés az erdők egyik legkülönlegesebb természeti jelensége, amely során a gímszarvas bikák hangos bőgéssel hívják ki egymást a szarvastehenekért folytatott versenyre. Ez az időszak az egyik legalkalmasabb arra, hogy a természetkedvelők testközelből figyeljék meg az állatok lenyűgöző viselkedését és részesüljenek abban a páratlan élményben, amit a bőgő szarvasok hangja nyújt az éjszakai erdőben.

Gödöllő: A Gödöllői-dombság mesés környezetében vezetett túrák, különleges élményt kínálnak a természet szerelmeseinek. A túra során a résztvevők nemcsak a szarvasbőgést, hanem a táj gazdag élővilágát is felfedezhetik.

Visegrád: Visegrád térsége híres természeti szépségéről és történelmi jelentőségéről. A szarvasbőgés túrák ezen a területen a természeti értékek mellett, kulturális élményekkel is gazdagítják az érdeklődőket.

Pilismarót: A Pilismaróti erdőben vezetett túra egyedülálló lehetőséget nyújt, hogy a természet csendjében, távol a város zajától, élvezhessék az erdő őszi „orgonaversenyét”, a szarvasbőgést.

Valkó: A Valkói-erdő különleges hangulatával és gazdag vadvilágával biztosan emlékezetessé teszi az éjszakai vezetett túrát. A résztvevők, a vadon mélyére hatolva tapasztalhatják meg a természet nyugalmát és a bőgő szarvasok hangját.

Szentendre: Szentendre és környéke pezsgő művészeti életével és gyönyörű Duna-partjával páratlan élményt biztosít, de ezek mellett természeti értékei is kiemelkedőek. A szarvasbőgés túra itt egy különleges kirándulást jelent, amely során a résztvevők a festői tájakon keresztül hallgathatják meg a szarvasok énekét.

Az idei év újdonságaként, a Pilisi Parkerdő elektromos buszos szarvasbőgés túrákat is szervez két helyszínen, Pilisszentkereszten és Visegrádon. Ezek a túrák különösen azok számára ideálisak, akik kényelmesebben, mégis a természethez közel szeretnék megfigyelni a szarvasok bőgését. Az elektromos buszok csendesen közlekednek, így nem zavarják meg az erdő lakóit, és környezetbarát módon juttatják el a résztvevőket a legjobb megfigyelési helyekre.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szórakozás

pilisi parkerdő

kalandtúra

erdő