Különleges rendezvény indul Szolnokon: íme a programok listája, ezt kár kihagyni!

MTI   
  Megosztom
Különleges rendezvény indul Szolnokon: íme a programok listája, ezt kár kihagyni!

Egész napos képzőművészeti programsorozatra várják az érdeklődőket szombaton Szolnokon - közölte a Szolnoki Művésztelep művészeti vezetője az MTI-vel. Verebes György Munkácsy-díjas festőművész tájékoztatása szerint a Szolnoki Művésztelep 2012 óta minden év októberében megrendezi a Képzőművészet Ünnepét Szolnokon. A program gerincét ezúttal is a Szolnoki Képzőművészeti Társaság kiállítása adja, amely összefogja és bemutatja a telephez kötődő művészek munkásságának pillanatnyi lenyomatát.

A tárlaton 110 művész csaknem 140 műve lesz látható a Szolnoki Galériában és az Aba-Novák Agóra Galériában. A kiállításon szakmai díjakat is átadnak, köztük Szolnok város életműdíját - írta közleményében.

Dréher János: Fénytakaró

A programsorozat Dréher János Munkácsy-díjas festőművész Fénytakaró című tárlatával veszi kezdetét a Szolnoki Művésztelep Kert Galériájában. Ezt követően a Face2Face zenei formáció ad kamarakoncertet ugyanott. A koncert érdekessége, hogy a zenekar tagjai ismert képzőművészek: Szurcsik József, Gaál József, Ulrich Gábor és Verebes György. A művésztelepi program a "Festebéddel" zárul.

A Kossuth téren két további kiállítás is nyitva áll a látogatók előtt: a Magiszter Középiskola Művészeti Szakgimnáziuma Színerő című tárlata a Kultúrpincében, míg Nagy Dénes Nyári Etűdök című kiállítása a Verseghy Ferenc Könyvtár Művészeti Szalonban tekinthető meg. A TISZApART Moziban látható Lévay Jenő Munkácsy-díjas képzőművész Harmonogramok című kiállítása is, amely az Alexandre Trauner ART/Film Fesztivál keretében nyílt meg.

Díjátadó gála

A FÉNY - A Szolnoki Képzőművészeti Társaság kiállítása az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, valamint a díjátadó gálának is helyet adó Szolnoki Galériában látható, ahol a kiállító alkotók közül egy rangidős művész átveheti Szolnok város életműdíját és hat további díjat is átadnak az est folyamán. Késő délután közös zenélés lesz a Tiszai hajósok terén. Ezt követően Nagy Dénes Merítés című kiállítása tekinthető meg a Szapáry utcai Lajka Kultúrművekben, ahol este Anka és a Bőgő Masina ad koncertet.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szolnok

művészet

szórakozás

díjátadó

kiállítás

programok