Több ezren hajóztak idén a Balatonon: jó szezont zárt a magyar hajózás

Magyar Nemzet   
  Megosztom
Több ezren hajóztak idén a Balatonon: jó szezont zárt a magyar hajózás

Véget ért a tíz nappal meghosszabbított balatoni hajózási főszezon is, így a 6,6 milliárd forintos tőkeemeléssel megerősített Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) közre is adta az elmúlt két hónap gyorsmérlegét. Személyhajókon 660 ezren, kompokon egymillióan utaztak - írja a Magyar Nemzet.

Ahogy a lap írja, a flotta 21 személyhajója és négy kompja szállította az utasokat a Balaton parti települések között az 58 napos vízi közlekedési csúcsidőben. A séta- és programhajókat több mint 150 ezren vették igénybe. A személyhajózás tekintetében augusztus 15. volt a legforgalmasabb napja, ezen a napon 14,5 ezren vásároltak jegyet balatoni hajókra.

Az adatok szerint a gyermekes családoknak kedvező Mastercard varázshajókat 7,5 ezren használták a főszezonban. Ugyanakkor az augusztus 19–20-i ünnepi tűzijátékokat majdnem kétezren nézték meg a tó közepéről. Erős forgalma volt a szántódi és a tihanyi rév között ingázó kompoknak is, főszezonban több mint egymillió utast, 335 ezer járművet és 73 ezer kerékpárt vettek a fedélzetükre.

Ugyan a 2019-es hajózási idény október 23-án végetér, de még előtte a társaság indít egy flottát az október 20-án látogatható szigligeti süllő-, majd a november 17–18-án sorra kerülő tihanyi gardafesztiválra. Külön felhívták a figelmet arra is, hogy azok, akik a tó déli és északi partja között gépjárművel vagy kerékpárral közlekednek, azok november 3-ig továbbra is használhatják a kompot, ami 40 percenként közlekedik. Fontos tudni, hogy az első járat Szántódról 6 óra 40-kor, az utolsó 20 óra 20-kor fut ki a tihanyi révből.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

bahart

hajózás

hajó

komp

utazás

balaton

balatoni hajózás