Nem állnak le a strandfejlesztések: a Balaton már a koronavírus utáni időkre készül

MTI   
  Megosztom
Nem állnak le a strandfejlesztések: a Balaton már a koronavírus utáni időkre készül

Idén az üzemeltetőknek, az érintett önkormányzatoknak juttatott vissza nem térítendő támogatással 86 strand - köztük 64 balatoni - újulhat meg, közel 3 milliárd forintos forrásból.

Nem függesztette fel a Magyar Turisztikai Ügynökség a kormány által támogatott strand- és csúszdafejlesztési pályázatait, a fejlesztések a járványügyi körülményekhez igazodva, meghatározott ütemterv szerint haladnak. Az MTÜ tájékoztatása szerint a támogatásban részesült projektek esetében a támogatói okiratok megkötése megtörtént, a beruházások előkészítése megkezdődött. A balatoni vízicsúszdák fejlesztésére meghirdetett támogatói felhívás lezárult, a beérkezett támogatási igények feldolgozása folyamatban van, a pályázói kör kiértesítése megkezdődött.

Az MTÜ 2017-ben indította el a strandfejlesztési programot, aminek célja, hogy 2030-ig Magyarország valamennyi szabadvízi strandja megújuljon és európai színvonalúvá váljon. Első ütemben,

A program folytatásaként tavaly országszerte 43 szabadstrand újulhatott meg. Ekkor 30 balatoni strand mellett a Dunakanyar és a Tisza-tavi szabadstrandok is lehetőséghez jutottak, több mint 4,4 milliárd forintnyi hazai forrásból.

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke azt nyilatkozta: van, ahol már meg is kezdődtek a tervezett, többnyire alapinfrastruktúra-fejlesztést tartalmazó, elsősorban a régi vizesblokkok megújításáról szóló beruházások, amelyeknek év végig kell elkészülniük.

Nyári szezon biztosan lesz előbb-utóbb, a Balaton már a vészhelyzet utáni időkre készül, amikor belföldi turisták dömpingjére lehet számítani

- fogalmazott.

A csúszdafejlesztések jó része várhatóan már csak jövőre tud megvalósulni, hiszen ezek esetében még hátravan a támogatási szerződések megkötése és a közbeszerzések lebonyolítása.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

strand

strandfejlesztés

turizmus

balaton

dunakanyar

tisza

tisza-tó

velencei-tó