Amikor még szárnyalt a magyar turizmus: ennyien utaztak februárban, a járvány előtt

MTI   
  Megosztom
Amikor még szárnyalt a magyar turizmus: ennyien utaztak februárban, a járvány előtt

A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron összesen 19,8 százalékkal több, 68,056 milliárd forint bruttó árbevételt értek el január-februárban. A külföldiektől származó szállásdíjbevétel 26,0 százalékkal, a belföldiektől befolyt 19,5 százalékkal nőtt.

Februárban a koronavírus-járvány negatív hatása még nem jelentkezett a vendégforgalomban. A külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 11,2 százalékkal, a belföldi vendégeké 8,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek - folyó áron számolt - összes bruttó árbevétele 21,3 százalékkal emelkedett és 33,597 milliárd forintot tett ki, jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal.

A szezonális és naptárhatás figyelembevételével a külföldi vendégéjszakák száma 6,2 százalékkal, a belföldi vendégéjszakáké 5,7 százalékkal lett több.

A szállodai szobák átlagára 14,1 százalékkal 19 ezer 600 forintra emelkedett. A szobakihasználtság 1,2 százalékponttal, 52,0 százalékra nőtt. Az egy szobára jutó szállásdíjbevétel (REVPAR) 16,9 százalékkal 10 ezer 200 forintra nőtt, a szállodák egy szobára jutó összes árbevétele (TREVPAR) 14,0 százalékkal 19 ezer forintra emelkedett. Az összes bruttó árbevétel folyó áron 21,3 százalékkal 33,597 milliárd forintra emelkedett. Ezen belül a szállásdíj-bevétel 24,1 százalékkal 17,906 milliárd forintra nőtt, a vendéglátásból befolyt 9,620 milliárd forint bevétel 22,0 százalékkal több a tavaly februárinál.

Az év első két hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 10,8 százalékkal több, összesen 3,452 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 14,0 százalékkal, a belföldi vendégek 7,5 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. A szállodák szobakihasználtsága 2,3 százalékponttal, 49,6 százalékosra emelkedett.

A külföldiektől származó szállásdíjbevétel 26,0 százalékkal, a belföldiektől befolyt 19,5 százalékkal nőtt.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

turizmus

ksh

koronavírus

koronavírus-járvány