Egyre kényelmesebb a közösségi közlekedés: huszonkét új csuklósbusz áll forgalomba Győrbe

MTI   
  Megosztom
Egyre kényelmesebb a közösségi közlekedés: huszonkét új csuklósbusz áll forgalomba Győrbe

Huszonkét új, Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklósbusz áll forgalomba Győrben, ezzel év eleje óta a megyeszékhely 101 járműből álló buszparkjának mintegy negyven százalékát lecserélték - hangzott el a buszok átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón Győrben.

Dézsi Csaba András polgármester elmondta, hogy a huszonkét csuklósbuszból 16 érkezett meg, közülük hét már a délután folyamán forgalomba áll. A további hat busz a következő hónapokban érkezik.

Emlékeztetett, a választási kampányában tett ígéretének megfelelően igyekeznek modernizálni a város közösségi közlekedését. Első körben januárban érkezett 17 Mercedes-Benz 628 Conecto típusú busz a Volánbusz Zrt.-vel megkötött szerződés szerint.

Hozzátette, hogy a járműpark cseréjén kívül is szeretnék a közösségi közlekedést megújítani, ezért október végéig a busz@gyor-ph.hu e-mail címre várják a győriek észrevételeit, javaslatait, hogy azokat a lehetőségekhez mérten beépíthessék az új menetrendbe, amely a tervek szerint jövő januárban lép életbe.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő jelentős előrelépésnek nevezte a buszpark fejlesztését: a járművek átlagéletkora 17,74 évről 10,92 évre csökkent.

Győr nemcsak az iparban, a kultúrában és a sportban nyújt minőséget, hanem a tömegközlekedésben is

- tette hozzá.

Kara Ákos országgyűlési képviselő azt emelte ki:

mindent megtesznek azért, hogy korszerű és kényelmes körülmények között utazhassanak a győriek. Egy nap alatt mintegy 80 busz közlekedik a városban, így az év eleji és a mostani fejlesztéssel a napi közlekedési flotta mintegy fele korszerűsödött. A cél, hogy a hátralévő állomány is megújuljon

- tette hozzá.

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese azt mondta, hogy országszerte hetven településen biztosítják a közösségi közlekedést. Győrben évente több mint harmincmillió, naponta átlagosan nyolcvanezer utast szállítanak.

Ezek a korszerűsítések nemcsak az utasok, hanem az autóbuszvezetők munkakörülményeit is javítják

- mondta, hozzátéve, hogy az ország jelentős részén már nem küzdenek munkaerőhiánnyal, ám éppen Győrben még mindig. Ezért kedden toborzórendezvényt tartanak a megyeszékhelyen.

A Győrben átadott járművekkel az országban már kilencven azonos típusú busz állt forgalomba. A Volánbusz Zrt. járműfiatalítási programjának részeként pedig 2018 ősze és 2020 év vége között 866 új, vagy újszerű buszt állítanak forgalomba.

A Mercedes-Benz Conecto G típusú csuklós autóbusz négyajtós, alacsonypadlós, akadálymentesített. Klímával, utastájékoztatóval, fedélzeti kamerákkal és utasszámláló berendezéssel felszerelt, 37 ülő- és 84 állóhelyet alakítottak ki benne.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

buszpark

győr

csuklósbusz

fejlesztés

tömegközlekedés

közösségi közlekedés