Milliárdokból építenek aluljárót a vidéki városban: évtizedes problémát oldhat meg

MTI   
  Megosztom
Milliárdokból építenek aluljárót a vidéki városban: évtizedes problémát oldhat meg

Megkezdték Tatabányán az új vasúti aluljáró építését, amely könnyebbé teheti a városrészek közötti közlekedést. Az aluljáróban egyesített gyalogjárda és kerékpársáv is helyet kap.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. hétmilliárd forintos beruházással megkezdte egy új vasúti aluljáró építését Tatabányán, mely a város Bánhida és Sárberek részeit köti össze. A várost korábban húsz évig irányító Bencsik János emlékeztetett arra, hogy a városrészek összekötése már a tanácsi időkben napirenden volt, mivel a 15 kilométer hosszú megyeszékhelyet kettévágja a Budapest-Bécs vasútvonal. Jelenleg csak három helyen lehet keresztezni a vágányokat, ez jelentősen lassítja a közlekedést.

A beruházáshoz Tatabánya önkormányzata félmilliárd forint saját erőt biztosít, 6,5 milliárd forint pedig a Modern városok programból és területfejlesztési forrásokból származik, egyenlő arányban. Az országgyűlési képviselő hozzátette, az új átkelő egyrészt egyenletesebben osztja el majd el az ipari parkból érkező forgalmat, valamint javítja a Szent Borbála Kórház megközelítését, ahol hamarosan egy 18 milliárd forintos fejlesztési program kezdődik.

Szücsné Posztovics Ilona polgármester elmondta, a megye legnagyobb közlekedésfejlesztési beruházása 2023 márciusára készülhet el.

Az A-Híd Zrt. projektvezetőjének tájékoztatása szerint mivel az építkezés alatt biztosítani kell a vasúti fővonalon a közlekedést, az első lépcsőben egy terelő vágány készül el 2021 márciusáig. A beruházás során több mint 800 méteren kétszer 1 sávos út épül, 220 méteres közúti aluljáróval. Készül továbbá egy új szerkezetű, 2 vágány átvezetését biztosító vasúti híd. Az összekötő út 6,5 méter széles lesz, járdával és kerékpárúttal.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tatabánya

közlekedés

vasút

aluljáró

építkezés

modern városok program