Katasztrofális állapotok: minden nap megküzdenek a sártengerrel a nógrádi település lakói

HelloVidék   
  Megosztom
Katasztrofális állapotok: minden nap megküzdenek a sártengerrel a nógrádi település lakói

Már-már járhatatlan néhány útszakasz a Salgótarjánhoz tartozó Rónabányán. Különösen kritikus a helyzet a Vasas úton. Az ott lakók nem értik, hogy miért nem kapnak segítséget. Naponta megküzdenek a sártengerrel, ha elindulnak hazulról. Többen panaszkodtak, hogy az autóik rendszeres javításra szorulnak, de olyan is akad, aki már inkább az utca elején hagyja a kocsiját - írja a nool.hu.

Ahogy a portál írja, borzasztó állapotban van néhány utca a város keleti peremén található Rónabányán. A helyzet évről évre csak romlik – a Vasas utca mára gyakorlatilag járhatatlanná vált. Ígéreteket már kaptak az ott élők, de ezidáig mégsem történt semmi. Mint írják, ha a buszmegállóba szeretnének eljutni, akkor rosszabb idő esetén gumicsizmában és bokáig érő sárban kénytelenek gyalogolni több száz métert.

A lapnak Szőke Renáta, a kormányhivatal egyik munkatársa számolt be a jelenlegi helyzetről. Mint mondta, az út állapota néhány éve fordult ilyen rosszra. Két esztendeje ritkították nem messze innen az erdőt. Az erdészek nem az elkerülő utat használták, hanem az ő utcájukat, mert így találták rövidebbnek. A hatalmas teherautók miatt az út hamar tönkrement, és az erdészet nem tett semmit, hogy a kárt kijavítsa.

Az erdészeti munkálatok után a csatornaépítést – az ásást és a gépek súlyát – is megszenvedte az utca. Olyannyira, hogy a kipufogóm rendszeresen leszakad, ha megpróbálok a házunkig jönni az autómmal. Az elmúlt egy évben többször kellett felnit is cserélnem

- fejtette ki Szőke Renáta.

Mindezek bosszantó kellemetlenségek és nem utolsó sorban drága a járművek javítása. A legjobban mégis a nagymamám állapota miatt aggódom. Ő tüdőbeteg, és ha hirtelen rosszul lenne, akkor nem tudnám és nem is merném egyedül kórházba vinni. Mentő pedig ide nem fog tudni eljönni

- panaszolta Szőke Renáta, aki arra is kitért, hogy a szemétszállítás ugyancsak problémásan zajlik.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nógrád megye

salgótarján

út

sártenger

rónabánya