Újabb szakaszhoz ért a veszprémi elkerülő hídja: próbaterhelést végeztek rajta

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb szakaszhoz ért a veszprémi elkerülő hídja: próbaterhelést végeztek rajta

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából, a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében valósul meg a 8. számú főút Veszprém déli elkerülő I. üteme a Litéri és Füredi csomópontok között. Az Almádi úti csomópontban a híd statikus és dinamikus próbaterhelését négy teherautóval végezték el.

Ahogy arról a Magyar Építők beszámolt, itt 7,5 kilométer hosszon, a jelentős baleseti kockázatot hordozó csomópontok különszintű csomópontokká fejlesztésére, átépítésére kerül sor a kivitelező által biztosított munkavédelmi szabályok hathatós betartásával. Ezen fejlesztési koncepció keretében valósul meg most az új Budapesti, Almádi és Füredi csomópont.

Ideiglenesen forgalomba helyezték a kerékpáros hidat

Az Almádi csomópontnál a város felőli oldalon a körforgalom kiépítése megtörtént a szegélyépítéssel, valamint az aszfalt alap- és kötőréteg kiépítésével. A déli oldalon, a 7217. jelű úton a Ckh-réteg (hidraulikus kötőanyaggal stabilizált alapréteg) és az alapréteg kiépítése folyik. A csomópontban lévő műtárgyon az aszfalt rétegek (alap és kötő) elkészültek, a kopóréteg építése június elején várható. A csomópont forgalom részére történő átadása júniusban várható.

Az 51+052 kilométer szelvényben létesítendő kerékpáros kerethíd szerkezete megépült és ideiglenesen forgalomba is helyezték, de az Almádi különszintű csomópont forgalom részére történő átadásával és a kerékpáros forgalom megnyitása után a kerékpáros kerethíd ismét lezárásra kerül. A Füredi csomóponti híd északi oldalán a hídfő és a szárnyfalak építése elkészült, a déli oldalon a pillérek megépültek, itt a hídháttöltés építésével folytatódhat a munka.

A terhelést négy teherautóval végezték

Az Almádi úti csomópontban a híd statikus és dinamikus próbaterhelése a május 27-én a próbaterhelési terv szerint került elvégzésre. A vizsgálat során meghatározott teherállásokban mérték a lehajlási és az alakváltozási értékeket.

A terhelést négy darab, egyenként megközelítőleg 40 tonna tömegű teherautóval végezték. Az adatok kiértékelésével megközelítőleg másfél hét alatt elkészülnek.
A Füredi csomópontnál az Almádi csomópont nyári megnyitását követően részleges, majd szeptembertől teljes lezárás várható, valamint a Budapesti és a Füredi csomópont között a jobb pályát is lezárják.

A közúti forgalom elvezetésére a 8. sz. főúttal párhuzamosan, az Almádi és a Füredi út között terelőutakat alakítottak ki, melyet korábban átadtak ideiglenesen a közúti forgalom részére.

További részletek itt olvashatók.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

magyar építők

veszprémi elkerülő

elkerülő

híd

építkezés