Bakancslistás látványoságokkal dobták fel a vidéket: muszáj lesz arrafelé túrázni

MTI   
  Megosztom
Bakancslistás látványoságokkal dobták fel a vidéket: muszáj lesz arrafelé túrázni

Megújult a Cigány-hegyi kilátó és az Óbányai-völgy turistapihenő a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetben - közölte a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága.

A közlemény szerint a körzet két emblematikus turistacélpontjának rekonstrukciója része a Natura 2000 hálózat dél-dunántúli infrastruktúráját érintő, 2019 januárjában kezdődött és a befejezéséhez közeledő modernizációs programnak.

A nemzeti park kezelésében lévő Natura 2000 területek népszerűsítését és az ott fellelhető természeti értékek bemutatását célzó, 40 helyszínen futó projekt első ütemében 225 millió forintból Nagyharsányban panoráma sétány, a szoborparkban új fogadóépület létesült.

A 133 millió forintból megvalósult második ütemben új kilátó épült, vagy újult meg Pécsen, Drávaszentesen, a Tolna megyei Pacsmagi-halastavaknál, Bátán és a Gemencben, madármegfigyelő lesállást, valamint pallósort adtak át a dávodi Földvári-tavi madárparadicsomnál.

A turisztikai fejlesztések sorában információs táblák, továbbá 15 helyszínen gémeskutak rekonstrukciója, új pihenőpadok, pad-asztal garnitúrák, tűzrakóhelyek, szemetesek, kihelyezése, irányító oszlopok, és a védett területekre behajtást megakadályozó sorompók állítása is szerepelt - olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

kilátó

mecsek

kelet-mecsek