Fontos bejelentést tett a MÁV: ezt minden ingázónak tudnia kell

HelloVidék   
  Megosztom
Fontos bejelentést tett a MÁV: ezt minden ingázónak tudnia kell

Hosszú kellemetlenségekkel járó hetek után december 9-én befejeződik a győri fővonal felújítása. A három hónapon át tartó munkálatok eredményeként teljesen megújult a Szárliget és Biatorbágy közötti vasúti útpály.

December 10-től ismét teljes szakaszon közlekednek a vonatok a győri vasúti fővonalon. A pályarekonstrukció eredményeként hamarosan visszatér a 140 km/órás pályasebesség is - mondta az InfoRádióban Hegyi Zsolt, a MÁV-Start szolgáltatás-fejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettese.

A rekonstrukció során 30 kilométeren 60 kilométernyi sín újult meg, hiszen két vágányú a pálya. Kicseréltek alatta 100 ezer betonaljat (köznyelven szólva: talpfa), amin maguk a sínek állnak, és megújult 100 ezer tonna ágyazat

- sorolta Hegyi Zsolt.

Mint mondta, vasárnaptól véget ér a pótlóbuszos időszak és ismét teljes útvonalukon járnak a győri fővonalon közlekedő vonatok. December 10-től mind a két vágány használható, vagyis az eredeti menetrend újra elérhető lesz. Hegyi Zsolt tájékoztatása szerint a pályasebességet folyamatosan emelik föl, néhány hét alatt 100 km/óráról 140-re, így a köztes időszakban, januárig néhány perces késés jellemzően elő fog fordulni.

Helyreáll a menetrend a nemzetközi járatoknál is, így már a München felé közlekedő Railjeteknél sem kell Bécsben átszállni. Hegyi Zsolt elmondása szerint összesen tíz Railjet-vonat közlekedik egy nap – öt oda, öt vissza –, amiből hármat vágott el az ÖBB a saját közszolgáltatása érdekében Bécsben.

Ez a helyzet is megszűnik december 10-én, és ahogyan a felújítás előtt volt, minden nemzetközi vonat a teljes útvonalán fog közlekedni

- hívta fe la figyelmet.

Nemsokára ismét átszállás és pótlóbuszok nélkül közlekednek majd az IC-k Szombathely és Budapest között is. Mint ahogyan arról beszámoltunk az Intercity-járatok december 10-től pótlóbuszok nélkül közlekednek majd Szombathely és Budapest, illetve Sopron és Budapest között is.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

győr

vasút

közlekedés