Pofátlan bűntett: levágták a vasúti légvezetéket, több milliós kárt okoztak a tolvajok

MTI   
  Megosztom
Pofátlan bűntett: levágták a vasúti légvezetéket, több milliós kárt okoztak a tolvajok

Jelentős értékre elkövetett lopás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vettek három nógrádszakáli férfit, akik ellopták a Nógrádszakál és Litke közötti vasúti légvezetéket, amivel 20 millió forint lopási és 1,5 millió forint rongálási kárt okoztak.

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel a police.hu-n azt írta, a Magyar Államvasutak Zrt. dolgozóinak bejelentése alapján ismeretlen elkövetők ellopták a Nógrádszakál és Litke közötti nyílt vasúti pályaszakasz mellett húzódó, 4,5 kilométer hosszú légvezetéket.

A tájékoztatás szerint a tolvajok a vezeték fa tartóoszlopait - 36 darabot - láncfűrésszel kivágták, és a kidöntött póznákról levágták a vezetéket. Ezzel az elkövetők 20 millió forint lopási és 1,5 millió forint rongálási kár okoztak. Azzal nem számoltak, hogy a kivágott oszlopok egy része a sínekre dől, amely így veszélyeztette a szerelvények biztonságos közlekedését, valamint a nyílt vonali sorompókezelő elérhetetlenné vált, így őt nem lehetett értesíteni a szerelvények érkezéséről.

Azt írták, a bejelentést fogadó szécsényi nyomozók március 6-án nógrádszakáli lakásukon elfogták a 26, 29 és 34 éves férfiakat, akik kihallgatásukon a bűncselekményeket elismerték. Vallomásuk szerint február 29-én pénzszerzési szándékkal először az oszlopra mászva kezdték el lecsipkedni a légvezetéket, de a fárasztó és lassú módszer helyett másnap inkább a faoszlopok kivágása mellett döntöttek.

Így is másfél napig tartott a lopás, 15 alkalommal fordultak az autóval, amíg elszállították egyikük házához a vezetékeket, amelyekről leégették a szigetelést, és szelektálták a réz, alumínium és acél összetevőket. A rendőrség a vezeték egy részét lefoglalta, az elkövetőket őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vasúti légvezeték

lopás

büntetés

nógrád