Újabb vasútvonal fejlesztési tervek készülnek: itt vannak a legfontosabb részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Újabb vasútvonal fejlesztési tervek készülnek: itt vannak a legfontosabb részletek

Utcafórumon jelentette be pénteken Lázár János, építési és közlekedési miniszter és Ughy Attila a főváros XVIII. kerületi polgármesterjelöltje az utolsó fővárosba vezető dízelüzemű vasútvonal korszerűsítését - írta meg a Magyar Építők.

Ahogy a portál írja, a tárcavezető arról beszélt, hogy ennek a vasútvonalnak az áthelyezése – felmerült, hogy az M5-ös autópálya mellé kerüljön a kerületet kettészelő vágány – kitolás lenne az itt élőkkel, mert az átszállásokkal jelentősen megnőne az utazási idő, amellyel elérhetik a belvárost.

A kormány 1 milliárd forintért megkezdte a vasútvonal modernizálási terveinek elkészítését. Elkészült a koncepció terv, további 1 milliárd forintból a kiviteli tervek kidolgozása zajlik, amelyek 2025 elejére készülhetnek el

- emelte ki a tárcavezető.

A lap hozzátette, az, hogy egy, vagy két vasúti pálya legyen, hány megálló legyen és hogyan alakítsák a menetrendet annak a lakossággal történő egyeztetésére a választások után kerülhet sor.

Mindenesetre, a fejlesztéssel a dél-pesti agglomerációban élők mobilitási lehetőségei javulnának. A 142-es Kőbánya-Kispest-Lajosmizse vonal rekonstrukciója a Budapest XVIII. kerülete - Pestszentimre, Pestszentlőrinc -, Kispest dél-keleti része, továbbá Gyál, Dabas, illetve a dél-pesti agglomeráció számos településén élők számára nyújtana lehetőséget arra, hogy autó helyett, a kötött pályás közlekedést válasszák utazásaikhoz.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

vasútfejlesztés

fejlesztés

beruházás

közlekedés

vasút

vasúti közlekedés