Kitört a balhé a hírhedt lombkoronasétány körül: már az Európai Ügyészség is vizsgálódik

Népszava   
  Megosztom
Kitört a balhé a hírhedt lombkoronasétány körül: már az Európai Ügyészség is vizsgálódik

324 bejelentés érkezett az Integritás Hatósághoz, ezek közé tartozik a nyírmártonfalvi lombkoronasétány ügye is, amit már az Európai Ügyészség is vizsgál. A nyírmártonfalvi lombkoronasétány „frontáttörésnek” számít, és mivel Magyarország nem tagja az Európai Ügyészségnek, az ezért elméletileg nem is köteles eljárni. Végül mégis az a belső döntés született, hogy az uniós források tekintetében mindig van hatásköre – írja a Népszava.

Nemrégiben nagy port kavart és egyféle szimbolikus történet formájában járta be a világot a híres nyírmártonfalvi „lombkorona nélküli lombkorona sétány” ügye. Bíró Ferenc, az IH elnöke 2024 tavaszán elmondta a lapnak, hogy 10 hónapig vizsgálták a lombkoronasétányt, a munka nagy részét az adatok beszerzése jelentette. Ez az ügy egészen az Európai Ügyészségig jutott, ahol jelenleg is zajlik a vizsgálat.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

lombkorona-sétány

ügyészség

utazás

vizsgálat

nyírség