Autósok, figyelem! Ennyivel emelkednek jövőre az autópálya-matricák díjai

HelloVidék   
  Megosztom
Autósok, figyelem! Ennyivel emelkednek jövőre az autópálya-matricák díjai

Az idei árakhoz képest több mint 3 százalékkal emelkednek a sztrádamatricák, de magasabbak lesznek a pótdíjösszegek is.

Az autópálya-matricáknál az úgynevezett alap pótdíj legalacsonyabb összege jövőre 26 640 forint lesz, aki 60 napon túl fizet, annak már közel 92 ezer forintot kell befizetnie. Ha az autós vett matricát, de a kategória nem stimmelt, akkor a pótdíjkülönbözettel számolhat - írja a Totalcar.

Emellett magasabb lesz a pótdíjak és a pótdjkülönbözetek összege is. Előbbit akkor kell fizetni, ha az adott járműre nem váltottak matricát, utóbbit pedig akkor, ha van matrica, de nem megfelelő járműkategóriára szól. Nem mindegy, hogy az érintett autós mikor fizet: 60 napon belül alacsonyabb a pótdíj és a pótdíjkülönbözet összege, 60 napon túl viszont jóval combosabb.

A felhajtástól számítva maximum 60 perc áll a sofőrök rendelkezésükre, hogy megvásárolják a matricát. A fenti videóból pedig kiderül, milyen könnyítésekkel élhetnek a matrica nélkül vagy rossz kategóriára megváltott matricával sztrádázó autósok.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

matrica

díj

autó

ár