Elindult a tesztelés: hamarosan elképesztő sebességgel utazhatunk ezen a vasútszakaszon

HelloVidék   
  Megosztom
Elindult a tesztelés: hamarosan elképesztő sebességgel utazhatunk ezen a vasútszakaszon

Ha minden a terveknek megfelelően zajlik, november 25-én újraindul az első menetrendszerű járat

Október 10-ig tart a Budapest–Belgrád gyorsvasút utolsó, száz kilométeres szerbiai szakaszának tesztelése Szabadka és Újvidék között - írja az Infostart.

Már az év elején bejelentették: a szerb elnök és a görög miniszterelnök megállapodott abban, hogy a Budapest–Belgrád vonalat ezerötszáz kilométerrel megtoldják, így a vonat egészen Athénig száguldhat. Ebből eddig egyetlen 76 kilométeres szakasz készült el a szerb főváros és Újvidék között – még két éve. Ezt a távot a Soko, vagyis Sólyom névre keresztelt vonat 35 perc alatt teszi meg.

Az építkezés Szerbiában folytatódott, és felújították a csaknem a magyar határig, Szabadkáig vezető vágányokat is. Az Újvidék–Szabadka vonalon már az úgynevezett dinamikus tesztelés folyik – jelentette a belgrádi Vreme.

A tesztelésen a mérővonat sebessége időnként elérheti az óránkénti 200 kilométert is, ezért a Szerb Vasutak arra figyelmezteti a lakosságot, hogy az állomásokon és a sínek mentén veszélyes, ezért tilos mozogni. Az intelem nem véletlen. Két éve az egyik belgrádi külvárosi pályaudvar vágányain egy szatyrokkal alaposan megpakolt nő próbált átkelni – miközben éppen átrobogott a Sólyom. A nőt szinte az utolsó pillanatban rántották fel a sínekről.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

utazás

vasút

közlekedés

vonat