Mávinform erre figyelmeztet: további egy hétig tart a vágányzár ezen a fontos szakaszon

MTI   
  Megosztom
Mávinform erre figyelmeztet: további egy hétig tart a vágányzár ezen a fontos szakaszon

Pályafelújítás miatt a tervezettnél egy héttel tovább, november 6-ig tart a vágányzár a Szentlőrinc-Szigetvár szakaszon - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.


 

Azt írták: csak a terület teljes feltárása után derült ki, hogy az érintett vonalszakasz egy-egy pontján a tervezettnél nagyobb arányú beavatkozásra lesz szükség ahhoz, hogy az állandó és időszakos vízfolyások okozta műszaki kockázat felszámolható, újbóli kialakulása pedig megelőzhető legyen.

A többletmunkálatok miatt a Szentlőrinc és Szigetvár közötti vágányzár kényszerűen 1 héttel tovább tart, így az érintett szakaszon az utasoknak is a korábban jelzettnél tovább, november 6-ig kell pótlóbuszos átszállással számolniuk - áll a közleményben.

A vágányzár feloldását – a vasúti közlekedés újbóli megindulását – követően szükség lesz utószabályozási munkálatokra is; ezek a magasabb sebességen történő közlekedés folyamatos tesztelését, illetve a megengedett sebesség fokozatos emelését jelentik. Az összes sebességkorlátozás megszüntetése várhatóan a vonatközlekedés újraindítása után néhány héttel történhet meg. A felújított pálya akkortól a korábbinál kiszámíthatóbb és biztonságosabb közlekedést, a menetrendszerűség javulását és a késések csökkenését teszi lehetővé - emelik ki a közleményben.

Azt írták: a kivitelezés befejeztével Somogyban a Dráva menti települések, valamint Baranyában Szentlőrinc és Szigetvár térségének lakosai számára gyorsabb, megbízhatóbb eljutást biztosítanak majd a személyvonatok, valamint a két vármegyeszékhelyet, Pécset és Szombathelyet összekötő Pannónia InterRégiók. A Barcs–Szigetvár–Szentlőrinc–Pécs útvonalon menetrend szerint csúcsidőszakban óránként, azon kívül kétóránként közlekednek a vonatok.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mávinform

vágányzár