Rengeteg nyavalyára gyógyír a brüsszeli bimbó: mégis, miért száműzték a magyarok a konyhából?
Hogy miért van helye a konyhánkban és az ételeinkben? Ennek jártunk most utána.
Hogy miért van helye a konyhánkban és az ételeinkben? Ennek jártunk most utána.
Számos jótékony hatása mellett azért kedveljük a piros bogyót mert könnyen elérhető bárki számára. Nem csak a téli hónapokban, hanem az év minden napján érdemes fogyasztani. Hogy miért? Mutatjuk!
Először mérte meg az ehető rovarok antioxidánsszintjét egy tanulmány, s mint kiderült, a szöcskék és selyemhernyók annyi antioxidánst tartalmaznak, mint a friss narancslé.
A vitaminbevitel mellett van más is, amire oda kell figyelnünk, és ami fontos részét képezi szervezetünk, immunrendszerünk egészségének, megfelelő működésének. Mutatjuk, hogyan védd ki a gyulladást!
Összeszedtük a 20 legegészségesebb őszi gyümölcsöt és zöldséget, melyeket bátran fogyaszthatsz - nem csak ebben az évszakban-, mivel rendkívül sok rostot, vitamint és különféle ásványi anyagokat tartalmaznak.
Mind ismerjük a mondást, de tudjuk-e valójában, hogy kell érteni?