Nagy bajban vannak a magyar borászok: már nem érdekli a bor a magyar fiatalokat?
A fiatal generáció egyre inkább a csökkentett alkoholtartalmú vagy alkoholmentes borok iránt érdeklődik, a megemelkedett költségeket szinte lehetetlen érvényesíteni.
A fiatal generáció egyre inkább a csökkentett alkoholtartalmú vagy alkoholmentes borok iránt érdeklődik, a megemelkedett költségeket szinte lehetetlen érvényesíteni.
Európai, sőt világszinten is csökken a borfogyasztás. Ezt Magyarország a nagy bortermelő uniós tagországokkal azonos módon érzékeli. Leginkább a vörösborok fogynak rosszul – közölte Frittmann János borász is.
A magyar fiatalok a pezsgőt és a habzóbort részesítik előnyben a borászati termékek közül – derült ki a Magyar Bormarketing Ügynökség online felméréséből.
A szőlő és a bor jótékony hatásait kihasználva egyre divatosabb hazánkban is az úgynevezett „vinoterápia". Nem egy wellness-központ és vidéki szálloda vette fel kínálatába. Ezért is néztünk utána, mire jó a vinoterápia, hogyan alkalmazhatjuk mi is saját otthonunkban?
Ha mérsékelt mennyiségben fogyasztjuk, a bor rendkívül kellemes módja egy stresszes nap levezetésének. Mutatjuk, milyen fajtákat érdemes választani, ha az egészségünket is szem előtt tartjuk!
A többség még mindig személyesen szerzi be kedvenc nedűjét: 37,8 százalék elsősorban szupermarketben, 18,4 százalék pedig borkereskedésben vásárolja meg, derült ki egy felmérésből.
Legközelebb, ha úgy döntesz, kinyitsz egy üveg bort, nem árt, ha azzal is tisztában vagy, miként hat a testedre a nedű, amit jóízűen elfogyasztasz. Ezúttal a vörösborral kapcsolatban gyűjtöttünk össze néhány tényt.
Olyannyira, hogy hetente bekerülnek a bevásárlókosárba. Egyetértünk?
A klímaváltozás sem könnyíti meg a borászatok dolgát.
A visszajelzések alapján a bor egyre inkább különleges és drága élvezeti cikknek minősül, ami azzal fenyeget, hogy a bor nem lesz többé a mindennapok alkoholos itala.
Milyen támogatásokat kapott az ágazat? Mennyi bort iszik az átlag magyar? Melyek a kedvenc fajták hazánkban? Ennek jártunk most utána cikkünkben.
Izgalmas időszakon vannak túl a villányi borászok. A pandémia miatt úgymond egy év „kimaradt”, ám közben egyre nagyobb igény mutatkozik az eltartható borokra, amelyeket akár évtizedek után is lehet kóstoltatni.
Palotai Zoltánnal, a magyar piacon 1994 óta jelen lévő Bortársaság kiskereskedelmi vezetőjével beszélgettünk a hazai borpiacról, a kisebb-nagyobb magyar borászatokról, a lakosság borfogyasztási szokásairól. Interjú
Magyarország ikonikus borvidékein lassan megkezdődik a szüret. Habár már kevesebb bort fogyasztunk, mint régen, inkább a jobb minőségűeket választjuk - ezzel együtt a borozás kimeríthetetlen téma, és mint ilyen, számos tévhit övezi.
Lezárult az olaszrizling verseny, kiderült melyek az idei év legjobb pincészetei. az Olaszrizling Október Nagykóstolóra október 12-én kerül sor!