Ez nem semmi: már most kezdődik a roham a karácsonyi halhúsért

HelloVidék   
  Megosztom
Ez nem semmi: már most kezdődik a roham a karácsonyi halhúsért

Már szeptember elején elkezdődött a karácsonyi filézett ponty foglalása a Szegedfish Kft.-nél. A szegedi halgazdaság annak ellenére nem emelt árat, hogy a hőség miatt hatalmas veszteséget termeltek - írta meg a delmagyar.hu.

Ahogy a portál írja, a Szegedfish Kft. Hortobágy után a második legnagyobb tógazdaság az országban a több mint 2100 hektár vízfelületével.

Szeptember elején elkezdődött az előrendelés. Aki most rendel, annak december 20-a körüli időpontot tudunk adni – mondta Sztanó János, a Szegedfish Kft. ügyvezető igazgatója. A szegedi halgazdaság halfeldolgozó üzemének kapacitásai ugyanis végesek, és mivel mindenki a lehető legfrissebb halból szeretné elkészíteni az karácsonyi ünnepi menüt, ezért az ünnephez legközelebbi időpontok telnek be legkorábban. December 23-tól visszafelé töltik be a naptárat, hiszen mindenki frissen szeretné megfőzni a karácsonyi halászlevet, vagy megsütni a pontyot

- mondták a portálnak. Hozzátették, élő hallal viszont folyamatosan, előzetes megrendelés nélkül december 23-áig ki tudják szolgálni a vevőket, de azt már maguknak kell tisztítani és filézni.

Karácsonyra már most kell készülni!

A szegediek és a környékbeliek már megszokták, hogy jó előre meg kell rendelni a filézett halat. Előfordul, hogy karácsonyra már június közepén beérkezik az első megrendelés, november közepére a teljes kapacitást lekötik, és december elején betelik a rendelési naptár. Nem csak a lakossági igényeket, hanem a vendéglátóhelyek igényeit is ki kell elégíteniük. A halászcsárdák tonnaszám rendelik a pontyfilét szezonban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

karácsonyi hal

halhús

halvásárlás

szeged