Csodaszer lapul a magyar konyhákban: íme, Kleopátra titkos fiatalító fürdőjének receptje
Számos kozmetikai kezelést végezhet csak mézzel és néhány összetevővel. Te próbáltad már ezeket a praktikákat?
Számos kozmetikai kezelést végezhet csak mézzel és néhány összetevővel. Te próbáltad már ezeket a praktikákat?
A nagymamák konyhája sok finomságot rejteget: a befőttek, savanyúságok mellett helyet kapnak olyan egyszerű desszertek is, mint a kompót. Ezt a nagyon egyszerű, mégis egészséges fogást akár fillérekből is összedobhatjuk.
Ugyan sokan használják különböző ételek ízesítéséhez, azt csak kevesen tudják, hogy bizony számos jótékony hatással is rendelkezik szervezetünk számára. Hogy melyek ezek, illetve, hogyan érdemes felhasználni? Ennek jártunk utána.
A piacokon, boltokban egyre több polcon megtaláljuk, ráadásul nem is számít zsebbenyúlós zöldségnek. Arról nem is beszélve, hogy végtelen sok módon felhasználhatjuk, rengeteg ételhez illik, az íze pedig verhetetlen.
Felhasználása nem csak a főzelékben merülhet ki, számos levesben használhatjuk kiegészítésként, ezzel is hozzájárulva egészségünkhöz. Hogy mennyibe kerül, miért érdemes fogyasztani? Ennek jártunk most utána.
Míg 2010-ben egy magyar ember átlagosan 30 dekagramm, addig 2019-ben már közel 1 kilogramm mézet fogyasztott. Mi lehet az oka annak, hogy több mézet fogyasztunk? Miért érdemes egyáltalán fogyasztani? Ennek jártunk utána, szakértő segítségével.
Az egyik legfinomabb fajta a szatmári szilva, amely négy folyó hordalékából keletkezett jó minőségű talajnak és a térségre jellemző mikroklímának köszönheti utánozhatatlan ízét.
Hogy készül a legegyszerűbb kompót? Milyen gyümölcsökből készíthetjük el? Ma ennek járt utána a HelloVidék.
Már a legtöbb áruház polcaira kikerültek a színes gumók, amik amellett, hogy különleges ízük van, rendkívül egészségesek is. A HelloVidék annak járt utána, milyen jótékony hatással rendelkezik az emberi szervezet számára az édesburgonya.
Összeszedtük, mely italok segítenek fenntartani a test és a lélek egészségét: ha ezeket iszod, biztosan nem lesz sokáig gondod a ráncokkal!
Nem csak az ünnepre való hangolódást segítik, de más pozitív hatásuk is lehet: növelik az étvágyat, és javíthatják általános közérzetünket is.
Cikkünkben utánajártunk, hogy miért jobb, ha ételízesítőinket, fűszereinket, mi, magunk készítjük el. Valamint azt is megnéztük, hogy miként készíthetjük el ezeket a keverékeket, ha ízletes és egészséges fűszereket szeretnénk ételeinkhez adni.
Sok helyen emlegetik az „élet fűszereként ” is, hiszen rengeteg jótékony hatással rendelkezik. Cikkünkben most annak jártunk utána, miért és hogyan érdemes fogyasztani, illetve mennyiért juthatunk hozzá a boltokban.
Egyre népszerűbb hazánkban az őszi-téli hónapok nagy kedvence, a sütőtök. Most annak jártunk utána, hol terem leginkább hazánkban, miért érdemes fogyasztani és mennyibe kerül a piacokon, boltokban.
A méhpempő a méhek által termelt csodaszer, amit kevésbé ismerünk és fogyasztunk, mint a mézet, pedig a méz jótékony hatása a méhpempőben esszenciálisan van jelen, sőt tartalmaz olyan enzimeket és anyagokat, ami sehol másutt nincs jelen világunkban.
Annak jártunk utána, hogy áll most a repcetermés, illetve mire számítanak a méhészek vele kapcsolatban. De felderítettük azt is, mire használható és miért ajánlott fogyasztani a különleges, sárga virágú növényből készült termékeket.
Cikkünkben most annak jártunk utána, hogy milyen egyszerű, filléres módon járulhatunk hozzá szívünk egészséges működéséhet!
A szőlőt régóta a gyümölcsök királynőjének tartják, az ókorban a termékenység szimbóluma is volt. A gyümölcs értékeiről Éder Katalin dietetikus beszélt.
Egy friss kutatás szerint friss vagy fagyasztott vörös áfonyát érdemes fogyasztani és inkább hanyagolni a szárított verziót. Hogy miért? Ennek jártunk utána.
Magyarországon 15 ezer méhész és mintegy 1,2 millió méhcsalád gondoskodik a méztermelésről, amely évente, az időjárás függvényében 15-30 ezer tonna mézet jelent.