Csodaszer lapul a magyar konyhákban: íme, Kleopátra titkos fiatalító fürdőjének receptje

HelloVidék   
  Megosztom
Csodaszer lapul a magyar konyhákban: íme, Kleopátra titkos fiatalító fürdőjének receptje

A legenda szerint a méz volt Kleopátra kedvenc fegyvere szépségarzenáljában, és most a tudomány igazolja azt, amit sok nő évek óta tud és ismer. A méz, különösen a nyers vagy nem pasztőrözött, mesésen sokoldalú és teljesen természetes összetevő, ráadásul nem csak a bőrünk, de hajkoronánk ápolásához is használhatjuk. Mégis, hogyan? Most ennek jártunk utána.

Ahogy a Treehugger cikkében olvashatjuk, a méz tele van antioxidánsokkal, amelyek jót tesznek a ráncoknak és az öregedő bőrnek. Antibakteriális, amely segít a pattanások kezelésében és megelőzésében. Tisztítja a bőrt a pórusok megnyitásával és eltömődésének megszüntetésével. Nagyszerű hidratáló, amely megnyugtatja az irritációt és csökkenti a foltokat a bőrön, nem utolsó sorban pedig ragyogást ad neki.

Hogyan használjuk fel a mézet otthon? Íme néhány recept!

Hidratáló mézes maszkok:

  • 1. Egy bőséges kanál mézet kanalazz a kezedbe, és kend szét az arcodon. Dörzsöld be a bőrödbe, és hagyd hatni 5-30 percig. Öblítsd le meleg vízzel.
  • 2. Keverj össze 1 evőkanál írót, 1 teáskanál mézet és 1 tojássárgáját. Vidd fel a tiszta bőrre, és hagyd hatni 20 percig. Öblítsd le meleg vízzel.

Mézes arctisztító:

A méz jól oldja a sminkmaradványokat, különösen akkor, ha gyengéd olajjal keverjük össze. Keverd össze a mézet és a jojoba vagy kókuszolajat, hogy könnyen kenhető textúrát hozz létre. Dörzsöld be a bőrödbe, elkerülve a szemkörnyéket, hogy fellazítsd a sminket. Ezután öblítsd le meleg vízzel.

Mézes mandulás testradír:

Ez a házi készítésű testradír kiváló tisztító hatással bír. Keverj össze 2 teáskanál őrölt mandulát és 2 teáskanál mézet, hogy pasztát kapj végeredménynek. Körkörös mozdulatokkal dörzsöljd be vele az arcod, vagy más bőrfelületed, majd öblítsd le meleg vízzel.

Mézes bőrápoló:

Ha úgy érzed, hogy kiszárad a bőröd, keverj össze egy kanál mézet egy teáskanál olívaolajjal és egy citrom levével (természetes bőrfényesítő). Vidd fel ezt a krémet a száraz területekre, és hagyd hatni 20 percig. Meleg törlőkendővel töröld le.

Mézes hajfényt fokozó öblítő

  • 1. Keverjünk össze egy kanál mézet egy liter meleg vízzel. Samponozás után öblítsük át a hajunkat vele. Hagyjuk állni egy órát, majd öblítsük ki.
  • 2. Keverj össze 1-1/2 teáskanál mézet 5 csésze meleg vízzel. Öblítsd át a hajadon és hagyd hatni. Ezután szárítsd meg és formázd a szokásos módon a hajad.

+1. Kleopátra tejes-mézes fürdővize

Keverj össze 1⁄4 csésze mézet 2 csésze tejjel és néhány csepp illóolajjal. Add hozzá a forró fürdődhöz, dőlj hátra, és lazíts!

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

méz

hajápolás

bőrápolás

méz használata

méz felhasználása

mézes bőrápoló

mézes hajápoló

jótékony hatás

egészséges bőr

egészséges haj