A kenyér minősége már csak azért is kiemelt fontosságú népegészségügyi kérdés, mert egy átlagos magyar évente több tíz kilogrammot fogyaszt el kedvenc pékárujából.
Mi kell a házi kézműves kenyérhez? Liszt és só, na és egy kis kovász. Bár annak tűnhet, nem is olyan egyszerű dolog nekiállni az otthoni sütésnek! Viszont, ahogy az elmúlt hónapokban kilőttek az élelmiszerárak, lassan tényleg érdemes beletanulni!
Bögrés kenyér receptek: Így készül a bögrés kenyér, bögrés házi kenyér és a bögrés dagasztás nélküli kenyér. Ez a bögrés kenyér recept egyszerűbb, mint minden kenyér recept!
Október 16-án volt a kenyér világnapja, ennek apropóján pedig megnéztük, miként változott a kenyér ára, hogyan alakult a pékek helyzete és persze mutatunk egy tuti kenyérreceptet is.
Mindenki „kóstolgatja” a technológiát, próbálja elképzelni mit, milyen módon használhat belőle az élete, munkája szempontjából.
A tökéletes házi kenyér kovásszal és kovász nélkül is elkészíthető – mutatjuk, milyen alapanyagokat használj, hogy megúszd az elszállt kenyérárakat!
Egy átlagos magyar állampolgár akár több mint 11 ezer, a legszegényebbek pedig több mint 16 ezer forintot is meg tudnának takarítani akkor, ha házilag, maguknak sütnék a fehér kenyeret.
Ti is ábrándoztatok már arról, hogy nyittok egy saját kis üzletet? Létrehoztok valamit, ami mások számára is örömet okoz? Katalin és András nem állt meg itt, gondoltak egy nagyot, és szülővárosukba megnyitották kis pékségüket. A hobbi kovászolásból új hivatás lett.