Lehull a lepel a fehérjékről: ebből fogyasztanak túl sokat a magyarok
Az állati fehérjék túlfogyasztása jellemző a magyarokra, holott fele-fele arányban ajánlott növényi és állati forrásból bevinni a proteint a szakértők szerint.
Az állati fehérjék túlfogyasztása jellemző a magyarokra, holott fele-fele arányban ajánlott növényi és állati forrásból bevinni a proteint a szakértők szerint.
Mindenki úgy gondolja, hogy a madarakat azért etetjük, hogy ne vesszenek éhen a hidegebb hónapokon. A szakértő viszont egészen más véleménnyel van erről.
A tökmag nagyon jó proteinforrás, ezen kívül pedig rengeteg tápanyag megtalálható benne, mint például a vas, a cink, és a magnézium.
A hűvösebb hónapok fontos tápanyagforrásai a diófélék, az olajos magvak. Miért érdemes őket fogyasztani? Hogyan építhetjük be ezeket az alapanyagokat az étrendünkbe? Mennyibe kerülnek a boltokban? Ezeknek jártunk most utána.
Ha alvási nehézségekkel küzdünk, valószínűsíthető, hogy túl alacsony a melatonin-szintünk. Mutatjuk melyek azok az ételek, amik segítenek könnyebben elaludni.
Olajos magvak feldolgozására épült agrárlogisztikai központ Nakon.