Szezonindító befőző-kisokos: mikor, miből főzzünk lekvárt, szörpöt, kompótot?
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Tudd meg, miért olyan egészséges a sütőtök, milyen filléres és igazán laktató, őszies ételeket készíthetsz belőle. Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb sütőtökös rizottó!
Éppen holnap, az Élelmezés világnapján tartja éves konferenciáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége, amelyen elsőként a szakmának mutatják be a fenntarthatósági szempontokkal kiegészített és megújított táplálkozási ajánlást.
Idén nagyon gyenge terméssel számolnak a gazdák az időjárás viszontagságai miatt, és ez valószínűleg meg fog látszani a termékek árán is. Mutatjuk, mennyit spórolhatsz, ha te magad szeded a gyümölcsöt!
Még húzósabbnak ígérkezik a lángos ára az idei szezonban. Egy alsóörsi büfében – amely már megnyitott – ugyanúgy 1000 forint a sima lángos, mint a tavaly, bár a sajtos-tejfölös 200 forinttal 1700-ra drágult.
A szezonális táplálkozás egyre népszerűbb étkezési irányzat, amely az évszaknak megfelelő, időszakosan termő zöldségek és gyümölcsök fogyasztására buzdít.
A helyi termékek vásárlása enyhítheti az élelmiszerek szállítása miatti környezeti problémákat, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a hazai termesztésű zöldség, gyümölcs mindenképp előnyösebb választás, ha szezonon kívül termesztik itthon.
Ahogy a magyarországi turizmust általában, úgy a Balaton üdülőtérségének vendégforgalmi jellemzőit is erős szezonalitás jellemzi. Egyelőre.