Szezonindító befőző-kisokos: mikor, miből főzzünk lekvárt, szörpöt, kompótot?
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Habár még csak tavasz van, máris indul a befőzőszezon: kedvenc idénygyümölcseink, zöldségeink és zsenge fűszernövényeink bizony üvegekért kiáltanak. Hogyan fogjunk hozzá?
Horroráron kínálják a magyar szamócát, ezeket a lekvár recepteket mégis muszáj kipróbálni: kóstoltad már az eperlekvár csokoládés, bazsalikomos és vaníliás verzióit? Az eperszörpről se feledkezzünk meg!
Júniusban tombol a cseresznyeszezon: habár a boltokban a gyümölcsöt horroráron kínálják, akinek van gyümölcsfája, szinte úszik az ingyen cseresznyében. Mutatjuk, hogyan tedd el kreatívan télire!
Így készül a hagyományos bodzaszörp tartósítószer nélkül: próbáld ki a bodzaszörp sűrítmény receptet és tégy félre néhány üveggel, hogy maradjon finom bodzaszörp télire is!