Itt az ideje, hogy ez a hús is felkerüljön az asztalra: elindult a #vadateszem kampány
A karácsonyi időszak különösen jó alkalom arra, hogy a vadhús az ünnepi asztalok részévé váljon.
A karácsonyi időszak különösen jó alkalom arra, hogy a vadhús az ünnepi asztalok részévé váljon.
A nehezen hozzáférhető, relatív drága vadhús kikopott a hétköznapokból, főleg a fiatalabb célcsoportok számára.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete, a Dél-Alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület és a Miskolc és Térsége Turisztikai Közhasznú Egyesület vadhúst népszerűsítő kampányt indít.
Az elmúlt években éppen ezért egyre több kezdeményezés irányul arra, hogy bemutassuk és népszerűsítsék a vadhúsfogyasztás páratlan előnyeit.
Mindenki tudhatja, hogy ez az élelmiszer igen egészséges és számos jótékony hatással bír, ráadásul különleges az ízvilága is és elegendő mennyiség állna rendelkezésünkre.
Az infláció viszont ezt a termékcsoportot is érintette, így nem meglepő, hogy az év végére ezeknek a húsoknak is felkúszott az ára. Milyen évet zárt az ágazat? Hogyan hatott az ágazatra a COVID-járvány, a kialakult háborús helyzet? Most kiderül!
Nem kapható ugyan minden sarki kisboltban, de nem is kell érte hosszú-hosszú köröket futnunk, ráadásul a tápanyag-összetétele is kiváló. Az, hogy miért nem szerepel rendszeresen a családok étlapján, most kiderül.
Vannak, akik ínyencségként vadhússal koronázzák meg az ünnepi menüt. Megnéztük, idén mennyit kell költeni arra, ha valaki vaddisznóból, szarvasból vagy őzből készült fogással szeretné jóllakatni a családot.